آفت کرم برگخوار پاییزه در شهرستان ارومیه ردیابی نشد
آفت کرم برگخوار پاییزه در شهرستان ارومیه ردیابی نشد
براساس ردیابی‌های فرمونی و میدانی، خوشبختانه تاکنون آفت برگخوار پاییزه در شهرستان مشاهده نشده است.

با توجه به خروج آفت کرم برگخوار پائیزه از لیست آفات قرنطینه خارجی، در سال اخیر ۳۶ هزار هکتار از مزارع پایش و براساس ردیابی‌های فرمونی و میدانی، خوشبختانه تاکنون آفت برگخوار پائیزه در شهرستان مشاهده نشده است.

پرویز امجدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اشاره به ردیابی هرساله ۴۰۰ هکتار از مزارع برای ردیابی و پایش آفت قرنطینه‌ای کرم برگ خوار پاییزه، تصریح کرد: با توجه به خروج آفت کرم برگخوار پاییزه از لیست آفات قرنطینه خارجی، در سال اخیر ۳۶ هزار هکتار از مزارع پایش و براساس ردیابی‌های فرمونی و میدانی، خوشبختانه تاکنون آفت برگخوار پاییزه در شهرستان مشاهده نشده است.

وی با تأکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه در راستای جلوگیری از ورود و استقرار آفات قرنطینه‌ای در شهرستان افزود: علاوه بر پایش مداوم کارشناسان شبکه مراقبت، به کشاورزان هشدار‌های لازم داده شده و برنامه‌های آموزشی ترویجی برای آگاهی‌بخشی به کشاورزان اجرا شده است.

زهرا زهدی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی ارومیه نیز با اشاره به ویژگی‌های خاص کرم برگخوار پاییزه از جمله قدرت پرواز روزانه تا ۱۰۰ کیلومتر و تخم گذاری بالای هزار عددی اظهار کرد: لارو‌های این آفت قادر به تغذیه از ۳۵۰ گونه گیاهی از جمله ذرت، سورگوم، گندم، جو، چغندر بوده و از لحاظ اقتصادی پتانسیل خسارت زایی بالایی داشته و تهدیدی برای تولید محصولات کشاورزی است.

وی در ادامه بیان کرد: ردیابی کرم برگخوار پاییزه به دو روش مشاهده‌ای و فرمونی در مزارع شهرستان انجام و علاوه بر پایش‌های میدانی، با حمایت مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان ۱۰ ایستگاه پایش فرمونی جهت شکار آفت درمزارع گندم، جو، ذرت و چغندر جهت ردیابی برپا شده است.

گفتنی است از مهرماه سال ۱۴۰۲، با توجه به مشاهده آفت کرم برگخوار پاییزه در استان‌های جنوبی کشور این آفت از لیست آفات قرنطینه خارجی و در لیست آفات قرنطینه داخلی وارد شده است.