مدیریت سنک بذرخوار کلزا (به‌روزرسانی 1403)
مدیریت سنک بذرخوار کلزا (به‌روزرسانی 1403)
دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت سنک بذر خوار کلزا توســـط کارشناسان دفتر پیش‌آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات و محققین موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به‌روزرسانی شد.

دستورالعمل مدیریت سنک بذرخوار کلزا براساس آخرین یافته‌های تحقیقاتی و اجرایی، توسط کارشناسان دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زا و محققین موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به‌روزرسانی شد.

سنک کلزا یکی از مهمترین گونه های با اهمیت اقتصادی در بین آفات کلزا است. این حشره کوچک عـلاوه بر کلزا روی یونجه، پنبه، شبدر، پسته، بادام و سیب نیز فعالیت می­‌کند.

سنک کلزا مانند اغلب سنک‌های جنس Nysius عموما از بذر گياهان ميزبان خود تغذیه می‌كند. اگرچه تغذیه از بافت‌های آوندی نيز در بين آن‌ها عموميت دارد. اين سن قبل از گسترش كشت كلزا روی علف­های هرز و گياهان مختلف به ويژه گياهان خانواده چلیپائیان در جمعيت های پايين وجود داشته است.

حشرات كامل و پوره های اين سن در مناطقی كه به دليل شرايط آب و هوايی، برداشت كلزا به تاخير می افتد به مزارع كلزای سبز و دیركشت‌شده حمله‌ور شده و سبب خسارت به آنها می شود.

مشاهدات اخیر نشان می دهد که این آفت در برخی مناطق گرمسیری از جمله قصرشیرین استان کرمانشاه در اسفند ماه ظاهر می‌شود و در صورت عدم کنترل به موقع نسل اول، جمعیت بالایی از آن در زمانی که بوته ها بلند شده و امکان مبارزه شیمیایی وجود ندارد، ظهور خواهد کرد.

سنک بذرخوار كلزا گاهی به‌ صورت دسته‌های انبوه زمان برداشت كلزا به مزارع (صيفی‌جات، جاليز، غلات و… )، باغات (درختان مثمر و غير‌مثمر)، گلخانه‌های سبزی و صیفی و نهالستان‌های هم‌جوار هجوم می‌برد و در زمان اندک می تواند خسارت زيادی را متوجه اين محصولات كند. ازاين‌رو كنترل سريع آن ‌ضروری است.

با توجه به اهميت موضوع، دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت سنک بذر خوار کلزا توســـط کارشناسان دفتر پیش‌آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات و محققین موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به‌روزرسانی شد.

دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت سنک بذرخوار کلزا (بازنگری آذر 1403) را از اینجا دریافت کنید: