رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ضمن حضور در برنامه رویش شبکه آموزش سیما، به معرفی فعالیتها و دستاوردهای موسسه و نقش اساسی آن در امنیت غذایی کشور و تامین غذای سالم تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، برنامه زنده تلویزیونی رویش با عنوان «یک قرن تحقیقات گیاهپزشکی کشور» با حضور شهرام نعیمی رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و جعفر ارشاد استاد پیشکسوت قارچشناسی موسسه از شبکه آموزش سیما پخش شد.
در ابتدا جعفر ارشاد به تاریخچه موسسه پرداخت و گفت: در گذشته کشاورزی در کشور ما به صورت موروثی انجام میشد، اما برخورد با عوامل خسارتزا در مزارع و ترقی علم منجر به ایجاد علم گیاهپزشکی شد.در ایران دکتر جلال افشار، اولین فردی بود که این کار را شروع کرد، وی در سال ۱۲۷۳ متولد شد و در روسیه تحصیلات خود را در زمینه جانورشناسی به پایان رساند، در سال ۱۳۰۲ اداره تشخیص محلی آفات و مبارزه با آنان را راه اندازی کرد.
وی عنوان کرد: وظیفه اصلی محققین گیاهپزشکی پیشگیری از بروز خسارت توسط عوامل زنده میباشد، که گیاهپزشکان باید به محض مشاهده علایم در گیاهان به مدیریت این عوامل بپردازند.
شهرام نعیمی بر نقش کلیدی محققین این موسسه بر تأمین و تحقق امنیت غذایی کشور تأکید کرد و گفت: گیاهپزشکی علمی است که به شناسایی عوامل زنده خسارتزای گیاهی و محافظت گیاه از این عوامل که شامل آفات، بیماریها و علفهای هرز هستند، میپردازد.
رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ضمن اشاره به اهمیت تحقیقات گیاهپزشکی در جلوگیری از بروز قحطی در برهههای مختلف زمانی در برخی کشورهای دنیا، در مورد مرجعیتهای این موسسه شرح داد: موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور مرجع شناسایی دقیق و سریع عوامل خسارتزای گیاهی و عوامل قرنطینهای در کشور، مرجع ارزیابی کارایی آفتکشها به منظور ثبت آنها توسط سازمان حفظ نباتات، مرجع کنترل کیفی آفتکشهای بیولوژیک، مرجع سنجش میزان مایکوتوکسینها در محصولات کشاورزی، مرجع سنجش میزان باقیمانده آفتکشهای شیمیایی در محصولات کشاورزی میباشد.
وی افزود: این موسسه شامل مجموعه ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی شامل بزرگترین موزه حشرات در خاورمیانه با بیش از چهار و نیم میلیون نمونه با نام موزه حشرات هایک میرزایانس و هرباریوم وزارت جهاد کشاورزی با مجموعهای از قارچهای زنده میباشد.
شایان ذکر است، وحیده مهدوی رییس و محسن مروتی عضو هیاتعلمی بخش تحقیقات آفتکشها به عنوان کارشناس در این برنامه حضور داشته و توضیحاتی درخصوص فعالیتهای این بخش ارائه کردند.
لینک دسترسی به برنامه: https://telewebion.com/episode/0x11aa8e21