باغ‌داران از کودهای پتاسه و روی با کیفیت بالا استفاده کنند
باغ‌داران از کودهای پتاسه و روی با کیفیت بالا استفاده کنند
به منظور کاهش اثرات خشکسالی در باغات استفاده از کودهای پتاسه و روی با کیفیت بالا به صورت محلول‌پاشی در برنامه کاری باغداران گنجانده شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری گفت: به منظور کاهش اثرات خشکسالی در باغات استفاده از کودهای پتاسه و روی با کیفیت بالا به صورت محلول‌پاشی در برنامه کاری باغداران گنجانده شود چرا که مقاومت گیاه بالا می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، فرشید شبانی روز پنجشنبه در همایش ارائه راهکارهای علمی و فنی مدیریت بحران آب و خشکسالی در شهر سامان اظهار کرد: در بحث نهاده در سال‌جاری باید دقت بیشتری شود، استفاده از کودهای ازته و اوره باید محدود شود، رشد رویشی باید کم شود، چرا که هر چه رشد گیاه کمتر باشد نیاز به هرس کمتری داریم.

وی افزود: استفاده از کودهای پتاسه و روی در برنامه کاری باغداران گنجانده شود، چرا که مقاومت گیاه بالا می‌رود و نحوه استفاده کودها تا حد ممکن به صورت محلول‌پاشی باشد و همچنین از کودهای باکیفیت بالا استفاده شود و ما در این موضوع نظارت می‌کنیم.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری گفت: یک نکته اساسی وجود دارد که باغداران باید توجه داشته باشند که محلول‌پاشی‌ها بعد از بارندگی انجام شود و مبتنی بر کنترل بیماری‌ها باشد تا در دوران کم آبی درخت دچار بیماری‌های قارچی نشود.

شبانی گفت: روغن‌پاشی می‌تواند کمک زیادی به در وضعیت خشکسالی باشد، همچنین باغداران با استفاده از تجهیزات ساده می‌توانند آبیاری زیرسطحی را انجام دهند و محلول‌پاشی و سمپاشی حتماً بعد از آبیاری‌ها انجام شود.

وی بیان کرد: در سمپاشی‌ها استفاده از ماده محرک رشد ممنوع است، چرا باعث می‌شود رشد ریشه زیاد شود و نیاز آبی درخت بالا برود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: باغداران مبارزه با موش‌های جونده را در باغات به خصوص اراضی شیب‌دار جدی بگیرند، چرا که این جوندگان بیماری‌ها را منتقل می‌کنند به همین منظور طعمه در اختیار باغداران گذاشته می‌شود.