طرح توانمندسازی زنان روستایی از طریق مشارکت در تولید زنبور تریکوگراما به دنبال امضای تفاهم نامه بین موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و دفتر فعالیت های زنان روستایی وزارت جهادکشاورزی و با هماهنگی و همکاری مدیریت ترویج کشاورزی استان مازندران و ایستگاه تحقیقات کنترل بیولوژیک آمل به اجرا درآمده است.
اجرای برنامه مشارکت زنان روستایی در تولید زنبور تریکوگراما از ابتدای سال ۱۴۰۳ در چهار شهرستان بابل، آمل، فریدونکنار و بابلسر آغاز شد و طی جلسات متعددی به زنان روستایی آموزشهایی داده شد تا بتوانند این زنبور را برای کنترل بیولوژیک آفات مهم مزارع به ویژه کرم ساقه خوار برنج تولید کنند.
کرم ساقه خوار برنج مهمترین و خسارت زاترین آفت محصول برنج و شالیزارهای شمال است. در راستای کاهش و حذف استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل آفت و تولید محصول سالم، برنامه ICM در استانهای شمالی کشور به اجرا درآمده است.
زنبور تریکوگراما از مهمترین عوامل در اجرای پروژه ICM (مدیریت تلفیقی محصول) با هدف تولید محصول برنج سالم در استان مازندران است. در این پروژه از رهاسازی زنبورهای تریکوگراما و دیگر روشهای غیرشیمیایی برای کنترل آفت برنج استفاده میشود.
گزارش ویدیویی از برنامه رویش شبکه آموزش سیما