معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شدت آلودگی آفت پروانه سفید برگ خوار بلوط در جنگلهای باشت نسبت به مدت مشابه پارسال ۹۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رهام باقرپور افزود: بر اساس بازدیدها و پایشهای مستمری که به تازگی در سطح جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد از سوی تیم گیاه پزشکان کاهش این آفت اعلام شده است.
وی بیان کرد: شرایط آفت به گونهای است که در این نسل و این زمان به دلیل کاهش شدید شدت آلودگی نیاز به محلول پاشی وجود ندارد.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چنانچه آفت در نسلهای بعدی نیاز به اقدامات کنترلی داشته باشد آمادگی لازم برای محلول پاشی وجود دارد.
به گفته متخصصان، از بین رفتن تعادل طبیعی در جنگلها، چرای بیرویه دام، کاهش تنوع گونهای و کمبود بارندگی از عواملی هستند که زمینه را برای گسترش این آفات فراهم کردهاند.
برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله میکنند؛ این آفت در پنج نسل در طبیعت میتواند خسارت وارد کند.
آفت پروانه برگخوار بلوط چهار مرحله زندگی دارد تخم، لارو، شفیره و پروانه که مرحله لارو پنج سن دارد. سنهای سه، چهار و پنج لارو بیشترین خسارت را به جنگل وارد میکند.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچهای دارد که ۷۰ درصد جنگلهای استان را، درخت بلوط پوشش میدهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگلهای بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.