یک کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچهای خودرو در فصل بهار و شیوع مسمومیت گفت: مصرف این نوع قارچها میتواند منجر به مسمومیتهای شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و در مواردی حتی به مرگ منجر شود.
یک کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچهای خودرو در فصل بهار نسبت به مصرف آنها هشدار داد و گفت: ظاهر فریبنده این قارچها نباید باعث اطمینان خاطر شود، چرا که برخی از آنها بهشدت سمی هستند و مصرفشان میتواند سلامت افراد را بهطور جدی تهدید کند.
وی تأکید کرد: تشخیص قارچهای سمی از انواع خوراکی تنها از عهده متخصصان برمیآید و مردم باید از مصرف قارچهای خودرو پرهیز کنند.
دکتر امیر طاهر قربانی گفت: شناسایی قارچهای سمی از خوراکی تنها از طریق ویژگیهای ظاهری امکانپذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه میتوانند این تمایز را تشخیص دهند.
وی همچنین گفت: مصرف قارچهای سمی میتواند منجر به مسمومیتهای شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال شده و در مواردی حتی به مرگ منجر شود. این علائم معمولا بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر میشوند و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمیت بیشتر میشود.
این کارشناس افزود: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچهای خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده میرویند، خودداری کرد و تنها قارچهایی که توسط مراکز مجاز عرضه میشوند، مصرف شوند.
قربانی ظاهر همچنین تاکید کرد: روشهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیارهایی برای تشخیص سمی بودن قارچها نیستند.
وی در پایان با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستانها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور میباشد اضافه کرد: سموم برخی قارچهای سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیندهای پخت نمیتوانند آنها را بیاثر کنند.