کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: شهروندان از برداشت قارچهای خودرو در طبیعت پرهیز کنند زیراکه برخی از این قارچها سمی و مرگبار است.
دکتر حسین صادقی اظهار کرد: هر ساله با رشد قارچهای خودرو در فصل بهار با موجی از مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای خودرو در استان روبهرو میشویم که نیاز است مردم از برداشت و مصرف این گونه قارچ ها خودداری کنند.
وی افزود: ظاهر قارچهای سمی همانند قارچهای خوراکی است به گونه ای که افراد عادی نمی توانند سمی بودن آن را تشخیص دهند.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی خاطرنشان کرد: تنها متخصصان و کارشناسان قارچشناسی و گیاهشناسی توانایی شناسایی قارچ سمی را دارد.
صادقی با تاکید بر اینکه شهروندان به هیچ عنوان از قارچ های خودرو مصرف نکنند، گفت: پختن، آب پز و یا سرخ کردن موجب از بین رفتن سم در قارچ سمی نمیشود بنابراین شهروندان از برداشت قارچ در دشت یا ارتفاعات پرهیز کنند.
وی از شهروندان خواست در صورت مصرف قارچ و بروز نشانههای گوارشی تهوع، استفراغ و اسهال هرچه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل کنند.