آتش‌سوزی‌های سهوی، بلای جان طبیعت ایران + فیلم
آتش‌سوزی‌های سهوی، بلای جان طبیعت ایران + فیلم
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری درخصوص تخریب روزافزون محیط زیست و منابع طبیعی هشدار داد و گفت: ۹۵ درصد آتش سوزی‌ها در طبیعت، عامل انسانی دارد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری درخصوص تخریب روزافزون محیط زیست و منابع طبیعی هشدار داد و گفت: ۹۵ درصد آتش سوزی‌ها در طبیعت، عامل انسانی دارد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درخصوص تخریب روزافزون محیط زیست و منابع طبیعی هشدار داد و خواستار توجه جدی هموطنان به این موضوع شد.

سرهنگ ملکی آهنگران در سخنانی با اشاره به خسارت جبران‌ناپذیر ناشی از تخریب محیط زیست اظهار داشت: متاسفانه، به دلیل تخریب محیط زیست و منابع طبیعی، هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌شود. برآورد دقیق این هزینه‌ها کار دشواری است، اما به طور کلی، می‌توان گفت: هر هکتار جنگل حدود ۳۲۰ میلیون تومان خسارت می‌بیند و هزینه این خسارت سالیانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با ارائه آماری از آتش‌سوزی‌های رخ داده در سال گذشته افزود: در سال گذشته ۱۲۳۷ فقره حریق در جنگل‌ها و مراتع در مساحت ۲۵۹۲۰ هکتار به وقوع پیوست.

سرهنگ ملکی آهنگران با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی دارد، تصریح کرد: ۹۰ درصد این آتش‌سوزی‌ها سهوی و ناشی از بی‌احتیاطی گردشگران و تفریح‌کنندگان است که برای لذت بردن از طبیعت به آن مراجعه می‌کنند، اما با سهل‌انگاری باعث بروز آتش‌سوزی و خسارت به منابع طبیعی می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه به توزیع جغرافیایی آتش سوزی‌ها اشاره کرد و گفت: ۹۵ درصد حریق‌ها در مناطق رویشی زاگرس، نیم درصد (۵/.درصد ) در منطقه رویش هیرکانی و ۴.۵ درصد در سایر مناطق رخ داده است.

سرهنگ ملکی آهنگران همچنین در خصوص نوع اراضی آسیب دیده در آتش سوزی‌ها گفت: ۴۰ درصد حریق‌ها در مراتع، ۱۵ درصد در اراضی جنگلی، ۴۴ درصد در جنگل‌های طبیعی و یک درصد در جنگل‌های دست کاشت بوده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تعرض به منابع طبیعی، با تلفن‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس بگیرند و خاطرنشان کرد: همکاران من در یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیش از ۱۵۵۰ واحد گشتی در سراسر کشور فعال هستند و در صورت لزوم، سریع در محل حاضر خواند شد و با متخلفان برخورد قانونی خواهند کرد.

سرهنگ ملکی آهنگران بر ضرورت حفاظت از منابع طبیعی تاکید و یادآوری کرد: این منابع، میراثی ارزشمند برای نسل‌های آینده هستند و حفاظت از آنها، وظیفه همگانی است.