حفاظت از محصولات زراعی تحت تغییر اقلیم
حفاظت از محصولات زراعی تحت تغییر اقلیم
انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل کتاب «حفاظت از محصولات زراعی تحت تغییر اقلیم» با نگاهی به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، به ویژه کشاورزی، گروه زیست شناسی، پزشکی، بهداشت محیط و محیط زیست را منتشر کرد.

انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل کتاب «حفاظت از محصولات زراعی تحت تغییر اقلیم» با نگاهی به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، به ویژه کشاورزی، گروه زیست شناسی، پزشکی، بهداشت محیط و محیط زیست را منتشر کرد.

این کتاب توسط خاور جابران، سنگارایر فلورانس، باگیرات سینگ چایوهان سال ۲۰۲۰ در کشور آمریکا تالیف گردیده و توسط دکتر احمد توبه، استاد دانشگاه محقق اردبیلی، مهندس سید کریم تهامی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی و اصلاح گیاهان باغبانی و عضو جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل، دکتر سلیم فرزانه دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر رسول فخاری، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مغان و دکتر بهروز خلیل طهماسبی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان به فارسی ترجمه شده است.

تغییرات اقلیمی نتیجه فعالیت‌های انسان‌ساخت است و به طور متعاقب بر تمام اشکال زندگی روی زمین تأثیر گذاشته است. دانشمندان بر تأثیر تغییرات اقلیمی بر انسان‌ها، حیوانات، اکوسیستم‌های طبیعی و سیستم‌های کشاورزی تمرکز دارند. یکی از جنبه‌های مهم تأثیر تغییرات اقلیمی بر سیستم‌های کشاورزی، اثر آن بر آفات محصولات زراعی است.

کتاب« حفاظت از محصولات زراعی تحت تغییر اقلیم» با تمرکز بر دو مؤلفه اساسی تغییرات اقلیمی، یعنی گرمایش جهانی و افزایش غلظت دی‌اکسید کربن، به بررسی تأثیر این عوامل بر آفات گیاهی از جمله علف‌های هرز، آفات حشرات و عوامل بیماری‌زا مانند قارچ‌ها و باکتری‌ها می‌پردازد که در بخش‌های مختلف آن، ابعاد گوناگون آثار تغییرات اقلیمی تحلیل شده و راهکارهای مدیریتی جهت کنترل و مقابله با این چالش‌ها ارائه شده است.

نگاه کلی کتاب در فصول مختلف به این شرح است: وضعیت کنونی تغییرات اقلیمی و ارتباط آن با کشاورزی و حفاظت از محصولات زراعی، تغییرات رفتار علف‌کش‌ها در واکنش به افزایش دی‌اکسید کربن در جو و استراتژی‌هایی برای کنترل علف‌های هرز تحت شرایط تغییر اقلیم، بررسی تعاملات تغییرات اقلیمی با علف‌های هرز، عوامل بیماری‌زا و آفات حشرات و استراتژی‌های مدیریتی برای این آفات تحت تغییرات اقلیمی، رابطه بین خشکی و تولید محصولات زراعی و تأثیر تغییرات اقلیمی بر عملکرد محصولات زراعی.

این اثر به‌عنوان منبعی ارزشمند، درک عمیق‌تری از تأثیرات تغییرات اقلیمی بر کشاورزی و محیط زیست فراهم می‌کند.

کتاب «حفاظت از محصولات زراعی تحت تغییر اقلیم» ۳۲۸ صفحه ای و در ۸ فصل تالیف شده است و به قیمت ۳۰۰۰۰۰۰ ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.

مشخصات کتاب

  • ناشر: شعبه اردبیل
  • نویسنده: خاور جابران، سنگارایر فلورانس، باگیرات سینگ چایوهان
  • مترجم: احمد توبه، سیدکریم تهامی، سلیم فرزانه، رسول فخاری، بهروز خلیل‌طهماسبی
  • سال نشر: ۱۴۰۴
  • صفحه: ۳۲۸
  • نوبت چاپ: ۱
  • قیمت: ۳۰۰۰۰۰۰ ریال

فهرست کتاب

  • پیش‌گفتار/۵
  • پیشگفتار مترجمان/۷
  • فصل اول: کشاورزی و حفاظت از محصولات زراعی؛ اهمیت جهانی آن و ارتباط با تغییرات اقلیمی/۱۱
  • فصل دوم: اطمینان از حفاظت از محصولات زراعی در برابر تغییرات اقلیمی از طریق درک متابولیسم علف‌کش‌ها و… /۲۹
  • فصل سوم: تغییرات اقلیمی و علف‌های هرز در سیستم‌های زراعی/۷۳
  • فصل چهارم: تغییرات اقلیمی: تأثیر بر عوامل بیماری‌زای گیاهی، بیماری‌ها و مدیریت آن‌ها/۹۹
  • فصل پنجم: پتانسیل تأثیر تغییرات اقلیمی جهانی بر گیاه‌خواری حشرات در محصولات غلات/۱۱۷
  • فصل ششم: حفاظت از محصولات زراعی تحت تنش خشکی/۱۶۳
  • فصل هفتم: تأثیر تغییرات اقلیمی بر تولید محصولات زراعی: اثرات و مدیریت/۱۹۱
  • فصل هشتم: تأثیرات تغییرات اقلیمی بر علف‌های هرز، آفات حشرات، بیماری‌های گیاهی و عملکرد محصولات زراعی: سنتز/۲۱۱
  • منابع/۲۱۹