به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایرنا، ناجی شهیب زاده مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: وجود نیتریت و نیترات در مواد غذایی و آثار سوء آنها بر سلامتی شهروندان، موضوعی است که همچنان بر سر آن جدال و مباحثه وجود دارد.
وی اظهار داشت: نیترات و نیتریت در مقدار گستردهای از مواد غذایی وجود داشته و این ترکیبات به صورت طبیعی در گیاهان و نباتات سبز یافت میشود، ولی استفاده زیاد از کودهای شیمیایی میزان آن را در گیاه بالا میبرد.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان افزود:یکی از عوامل محیطی دخیل در ایجاد سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی، میزان نیتریت و نیترات موجود سبزی و صیفی است.
شهیب زاده گفت:این پروژه با حجم ۲۰ نمونه آزمون خاک و ۲۰ نمونه آزمون محصول (برگ و میوه) در خرداد ماه سال جاری با اعتبار ۷ میلیون ریال و مشارکت ۲۰ بهرهبردار با هدف تعیین سطح نیترات محصولات زراعی و مقایسه آن با حد مجاز نیترات انجام شد.
وی تصریح کرد: این پروژه از محل طرح افزایش سبزی و صیفی در روستاهای صیداویه، رمیله، ثوامر، کوت شنوف، ابوعقاب، ابوشانک، ملاکه، سیحان و سعدونی اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان افزود: میزان نیترات و نیتریت در رژیم غذایی از یک منطقه تا منطقه دیگر متفاوت بوده و این مهم به عواملی نظیر تکرار کشت، وضعیت آب و هوایی، کیفیت خاک، فرآیندهای تولید مواد غذایی، نوع و مقدار کود شیمیایی مصرفی بستگی دارد.
لینک کوتاه: http://goo.gl/lpPZj1