گزارشی از ورود ملخ‌های صحرایی به استان یزد داده نشده است
گزارشی از ورود ملخ‌های صحرایی به استان یزد داده نشده است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: تا این لحظه گزارشی از ورود ملخ های صحرایی به این استان و آسیب به مزارع و باغ ها اعلام نشده است. مرتضی فتاحی روز سه شنبه اظهار داشت: تنها محدوده های بازی که احتمال آسیب توسط ملخ های صحرایی در یزد دارد ، گلخانه هاست و […]

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: تا این لحظه گزارشی از ورود ملخ های صحرایی به این استان و آسیب به مزارع و باغ ها اعلام نشده است.

مرتضی فتاحی روز سه شنبه اظهار داشت: تنها محدوده های بازی که احتمال آسیب توسط ملخ های صحرایی در یزد دارد ، گلخانه هاست و سایر بخش در خزان قرار دارند.
وی افزود: با این وجود، آمادگی برای سمپاشی مزارع وجود دارد ولی از کشاورزان و مردم درخواست داریم به محض مشاهده دسته‌های این ملخ‌ها ، موضوع را سریعاً به جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
ملخ‌های صحرایی که از مضرترین انواع ملخ‌ها هستند، در دسته‌های چند صد هزار تایی، میهمان ناخوانده استان‌هایی چون فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان شده‌اند و در سر راه خود هرگونه سرسبزی را که می‌بینند هجوم می‌برند، می‌خورند و پیشروی می‌کنند.
معمولاً این ملخ‌ها از سوی صحرای آفریقا روانه شبه جزیره عربستان می‌شوند و مواقعی که کنترل نشوند راهی کشور ما می‌شوند؛ امسال هم متأسفانه کشورهای واقع در این منطقه در مهار این آفت موفق نبوده‌اند.
زمین‌های قابل‌کشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ، کاهش بارندگی و طرح توسعه کشت گیاهان کم آبخواه ، ۱۱۶ هزار هکتار آن کشت می‌شود.
سالانه افزون بر یک‌میلیون و ۶۲۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی به همت ۷۶ هزار بهره‌بردار در این حوزه تولید می‌شود که شامل ۷۹۰ هزار تن محصول زراعی و باغی و ۴۶۰ هزار تن محصول گلخانه‌ای و ۳۸۰ هزار تن محصول دامی است.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال ۱۳۹۵، یک‌میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.