رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر حذف آفت کشها در اراضی کشاورزی گفت: سالانه ۲۵ هزار تن انواع سموم در کشور تولید میشود. به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از تسنیم, محمدعلی باغستانی میبدی ظهر امروز در مراسم رهاسازی زنبور تریکوگراما در آیش ۶۰ هکتاری روستای گالشگلا شهرستان بابلسر در جمع […]
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر حذف آفت کشها در اراضی کشاورزی گفت: سالانه ۲۵ هزار تن انواع سموم در کشور تولید میشود.
به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از تسنیم, محمدعلی باغستانی میبدی ظهر امروز در مراسم رهاسازی زنبور تریکوگراما در آیش ۶۰ هکتاری روستای گالشگلا شهرستان بابلسر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهمترین وظیفه سازمان حفط نباتات حفظ و توسعه امنیت غذایی در تولید محصولات زراعی و باغی در کشور است.
وی افزود: تولید غذای کافی، ارتقای سلامت و در دسترس همگان بودن محصولات زراعی و باغی از جمله مسائل مهمی بوده که در بحث امنیت غذایی در سازمان حفظ نباتات کشور به آن پرداخته میشود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: آماری که در دنیا در حوزه خسارات، آفات و علفهای هرز مطرح می شود حدود ۴۰ درصد بوده و در صورت مدیریت در این حوزه این رقم حدود ۵ تا ۸ درصد کاهش مییابد.
باغستانی با اشاره به اینکه در بحث مدیریت آفات مهمترین ابزاری که مورد استفاده بشر قرار میگیرد آفت کشها است گفت: حدف آفت کشها و سموم در بخش کشاورزی در هیچ نقطه از جهان و ایران امکان پذیر نبوده است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۲۵ هزار تن سم در کشور تولید میشود، افزود: حدود ۸ هزار تن مبارزه موثر است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: میانگین مصرف سم در کشور حدود ۷۰۰ گرم ماده موثر در هکتار بوده که این رقم در دنیا ۱۰۰۰ گرم است.
باغستانی افزود: شاید توزیع ما توزیع نامناسب و یا نحوه استفاده ما غیراستاندارد باشد اما سمومی که در کشور داریم سمومی است که در کنوانسیون جهانی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه دیدگاه دنیا در جهت کاهش استفاده از سم و مواد شیمیایی برای مبارزه با آفات است، گفت: استفاده از آفت کشهای غیرشیمیایی و استفاده از تکنیکهای سمپاشی مدرن از جمله روشهای کاهش استفاده از سم محسوب میشود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه استفاده از آفتکشهای غیرشیمیایی و بیولوژیک از اهمیت بالایی در افزایش امنیت غذایی برخوردار است، افزود: یکی از ۱۴ طرح اقتصاد مقاومتی جهاد کشاورزی توسعه روشهای غیر شیمیایی مبارزه با آفات در کشور بوده و پیش بینی ما پوشش کنترل غیرشیمیایی حدود ۷۳۵ هزار هکتار از اراضی باغی و زارعی کشور در سال ۹۵ است.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/UrzgXG