به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایرنا، محمد سمیعی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از آلودگی ۸۵۰۰ هکتار از باغات پسته این استان به آفت پروانه چوبخوار (کرمانیا) خبر داد افزود: پروانه ای مهمترین آفت درختان پسته است که نخستین بار سال ۱۳۸۲ از باغهای پسته بردسکن گزارش شد […]
به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایرنا، محمد سمیعی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از آلودگی ۸۵۰۰ هکتار از باغات پسته این استان به آفت پروانه چوبخوار (کرمانیا) خبر داد افزود: پروانه ای مهمترین آفت درختان پسته است که نخستین بار سال ۱۳۸۲ از باغهای پسته بردسکن گزارش شد و همچنان آن شهرستان بیشترین سطح آلودگی این آفت را در خراسان رضوی دارد.
وی سایر شهرستان های درگیر این آفت باغهای پسته را گناباد، مه ولات، خیلل آباد، فیض آباد، بجستان، کاشمر و خواف اعلام و بیان کرد: آفت کرمانیا می تواند تا ۵۰ درصد به محصول پسته خسارت وارد کند به این ترتیب اقدام به موقع برای مبارزه با آن ضروری است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از جمله روشهای مبارزه و کنترل این آفت کشتار حشرات بالغ و سمپاشی گسترده است.
وی گفت: هزینه مبارزه با آفت پروانه ای درختان پسته در هر هکتار هفت میلیون و ۷۰۰ هزار ریال است بنابراین با توجه به بالابودن هزینه، کمک و مشارکت ستاد مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی مطلوب خواهد بود.
۳۴ هزار و ۷۰۰ هکتار از مجموع ۷۰ هزار هکتار باغ پسته در خراسان رضوی را باغهای بارور تشکیل می دهند. خراسان رضوی بعد از استان کرمان رتبه دوم سطح زیر کشت پسته را در ایران دارد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/PA6kXJ