شنبه, ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
»   نشریه, نشریه و دستورالعمل  »   علف هرز كاتوس (بيولوژي و مديريت)
۱۸ اسفند ۱۳۹۴ , ساعت ۱۰:۰۶

علف هرز کاتوس (بیولوژی و مدیریت)

 

کاتوس با نام علمی Cynanchum acutum L  و نام انگلیسی Swallow wort  از جمله مهمترین علف های هرز تیره استبرق (Asclepiadaceae) است.

کاتوس از جمله گیاهان مهاجمی است که برای اولین بار از دشت مغان گزارش شد، اما گسترش آن در سال های اخیر زیاد و حضور آن در مناطق متعددی گزارش شده است. این گیاه بالارونده است و در با غ ها، مزارع، جاده ها، شیب های مرتعی، دیوارهای چوبی و مسیرهای آبی یافت می شود.

ساقه های به هم پیچیده کاتوس، سایه اندازی قابل توجهی دارد و گونه های باغی، زراعی و بومی را خفه می کند. حذف گونه های گیاهی بومی منطقه نیز موجب کاهش زیستگاه برای گونه های جانوری خواهد شد.

علاوه بر این، حجم گسترده تاج این گیاه در اراضی غیر کشاورزی مشکل ساز است و به عنوان مثال، موجب تخریب حصارهای چوبی یا فنسی مزارع و باغ ها و یا پاره شدن کابل های انتقال برق می شود.

 

عنوان نشریه: علف هرز کاتوس (بیولوژی و مدیریت)

نگارندگان: فریبا میقانی، حسین نجفی و سیدمحمد میروکیلی

ناشر: موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور

تاریخ نشر: ۱۳۹۴

 

فهرست مطالب:

– پیش گفتار
– اهمیت کاتوس
– پراکنش کاتوس در دنیا
– پراکنش کاتوس در ایران
– زیستگاه کاتوس
– نام های کاتوس
– گیاهشناسی کاتوس
– اکولوژی کاتوس
– تکثیر و پراکنش کاتوس
– فنولوژی و فیزیولوژی کاتوس
– مدیریت کاتوس
– سایر جنبه ها
– منابع

 

برای دانلود کلیک کنید: علف هرز کاتوس

 

لینک کوتاه: http://goo.gl/Jax1bM

مطالب مرتبط

تاکنون در سطح بیش از ۴ میلیون هکتار از مزارع کشور با علف های هرز مبارزه شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر پیش آگاهی ...
مدیر کل دفتر آفت کش های سازمان حفظ نباتات گفت: استفاده از پهپاد برای سمپاشی مزارع با علف کش ها و مبارزه با علفهای هرز مورد تایید نیست. دکتر سعیده ...
عوامل خسارت زای متعددی موجب کاهش عملکرد گندم می شوند. علف های هرز در مزارع گندم ازجمله عوامل خسارتزای زنده محسوب می شوند که در صورت عدم مدیریت آنها حدود یک چهارم از ...
کشاورزان مناطق گرمسیری استان کرمانشاه توجه داشته باشند برای مبارزه با علف هرز یولاف وحشی در مزراع گندم، حتما با کارشناسان جهاد کشاورزی مشورت کنند. مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها