معاون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: در کشاورزی ایران، خشکی موثرترین تنش محیطی است.
دکتر طهماسب حسینپور افزود: حدود یک سوم غذای جهان در اراضی آبی تولید میشود و بخـش عمده غذا برای جوامع فقیر کشورهای در حال توسعه در شرایط دیم تولید میشود.
وی اضافه کرد: در کشاورزی ایران، خشکی موثرترین تنش محیطی است که اثرات سوء آن در سالهای اخیر به دلیل افزایش جهانی گرما، تشدید شده است.
حسینپور ادامه داد: این عوامل کلیدی تاثیرگذار بر کاهش ظرفیت عملکرد و کیفیت گندم، باعث فشار بسیار زیادی بر تولیدات دیمزارهای گرمسیری شده و بهبود ژرم پلاسم گندم دارای تحمل بیشتر در مقابل تنشهای خشکی و گرما را ضروری کرده است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: هدف برنامه اصلاحی مبتنی بر تحمل بــه خشکی، انتخاب ژنوتیپهایی است که در جمعیت هدف در مناطق مختلف نسبت بـه سایر ژنوتیپها، برتری نشان دهند.
وی گفت: ایـن مناطق نیازمند وجود ارقامی هستند که با توانایی تولید زیاد در محیطهـای مساعد آب و هـوایی، به هنگام مواجهه با شرایط مخالف نیز تولید پایداری داشته باشند. هرچند، از دیدگاه یک کشاورز، رقم مقاوم رقمی است که تحت هر شرایطی، بویژه در شرایط کمبود آب، از هر رقم موجود دیگر عملکرد بهتری تولید کند.
حسینپور تصریح کرد: آزادسازی ارقام ممکن است نشانههای خوبی از توان پژوهشی باشد، ولی لزوما نشانههای خوبی از دستاوردهای تحقیقاتی نیست. اگـر تحقیقات به نژادی گندم به منظـور تامین منافع عینی کشاورزان باشد، باید در مزارع آنان کست و مورد استفاده قرار گیرد.
این پژوهشگر بیان کرد: آشنایی کارشناسان، مروجین و کشاورزان با یافتههای جدید تحقیقاتی زمینه افزایش بهرهوری، استفاده از ژنوتیـپها و منابع محیطی موجود و رشد بیشتر تولیدات زراعی در دیمزارهای کشور را فراهم میکند.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/QOv3IW