با تلاش یک جوان کارآفرین کرمانی، دومین مرکز پرورش قارچهای خوراکی شاهصدف یا ارینجی کشور در کرمان راهاندازی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، این جوان کارآفرین گفت: بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی به پیشنهاد و همکاری همسرم این کارگاه را راهاندازی کردیم.
آقای محی آبادی افزود: قارچ ارینجی یا شاهصدف نوعی از قارچهای خوراکی است که دارای خواص دارویی نیز است و در مقایسه با قارچهای دکمهای ماندگاری بیشتری دارد.
آقای حسیبی کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی گفت: قارچ ارینجی به علت آنکه سرشار از کربوهیدراتهای فیبردار، ویتامینها و مواد معدنی است و در مقابل، مقدار کمی کالری و قند دارد و فاقد نشاسته است، یک ماده غذایی سالم محسوب میشود.
وی افزود: قارچ خوراکی دارویی ارینجی همچنین تقویتکننده سیستم ایمنی، بهبوددهنده سلامت استخوان و دستگاه گوارش، دارای خواص ضدسرطانی، ضدویروسی و نیز کاهنده چربی خون است.
طبق آمارهای رسمی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، ایران با تولید حدود ۱۵۰ هزار تن قارچ رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد. البته اکثر قریب به اتفاق قارچهای پرورشی ایران در حال حاضر از نوع قارچ دکمهای است و کشت قارچ ارینجی از دو سال قبل به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در کشور شروع شد.
خبرنگار صدا و سیما در گزارشی، ضمن اشاره به بحث پرورش قارچ در استان کرمان، سری هم به کارگاه آقای محی آبادی زده است.

