با تلاش واحد ویژه باغبانی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، نمونههای قارچ صدفی صورتی در گلخانههای این واحد خدمات تخصصی، تولید و برداشت شد.
به گزارش خبر گیاه پزشکی ایران از دانشگاه فردوسی مشهد، در تولید اینگونه قارچ تعدادی از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی علاقهمند دانشکده کشاورزی همکاری داشتند که طی تلاش و مراقبت در یک دوره سهماهه به ثمر نشست و محصول آن عرضه گردید.
به گفته مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی، ویژگی عمده این تلاش ارزنده، مشارکت دانشجویان در مهارتآموزی و حضور در دوره سهماهه کسب تجربه به شکل تئوری و عملی است، بهنحویکه در تهیه و فرآوری کمپوست، مایهزنی، تهیه اسپاون (بذر قارچ)، پاستوریزهکردن بستر تا مرحله برداشت محصول، دانشجویان باعلاقه و شوق، حضوری مؤثر داشتهاند.
وی افزود: قرار است در راستای مهارتآموزی به دانشجویان، مدرسه فصلی قارچ راهاندازی و به ارائه آموزشهای کاربردی مبادرت نماید. در این مدرسه، دانشجویان در هر مرحله و در هر فصل با پرورش و تولید یکگونه قارچ آشنا و مهارت اندوزی خواهند داشت.
مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی افزود، فقط چند استان حائز دانش و مهارت تخصصی و فنی کشت و پرورش آن هستند و در شهر مشهد نیز تاکنون بهندرت تولیدشده است.
قارچ صدفی صورتی یا سالمون (Plearotus-djamor) شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتیرنگ است. گونههای قارچ صدفی صورتیرنگ معمولترین قارچهای صدفی وحشی در تمام نواحی آب و هوایی گرمسیری دنیاست. قارچ صورتی دارای خاصیت دارویی و سرشار از ویتامینها، آنتیاکسیدان، مواد معدنی، ترکیبات داروئی و عناصر مهم میباشد که میتواند در فراوردههای غذائی و درمانی مورداستفاده قرار گیرد.
