مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری، آفتهایی که موجب خسارت به محصول گلابی میشود را بیان کرد.
طهمورث قاسم نژاد درباره آفات و بیماریهای گلابی گفت: اگر عوامل خسارتزای گیاهی کنه ها و حشرات باشند آفت محسوب می شوند و اگر قارچ و ویروس و باکتری باشند بیماری محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه کرم سیب یکی از آفات مهم گلابی و به است که به محصول خسارت وارد می کند، افزود: باغداران برای مبارزه با این بیماری می توانند از سموم آزینفوس متیل یا دیازینون به میزان ۱.۵ در یک هزار لیتر آب استفاده کرد.
قاسمنژاد ادامه داد: مبارزه با این آفت شامل سه مرحله، زمانی که میوه ها فندقه هستند، چهل روز بعد از مرحله اول و در شهریور ماه که مرحله سوم در ارقام سیب دیررس و گلابی دیررس در مناطقی مانند تبریز و آذربایجان انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری اضافه کرد: کنه تارعنکبوتی یکی دیگر از آفات مهم گلابی است که از شیره گیاهی تغذیه می کند و با مشاهده آن باید از سموم کنه کش مانند انویدور به میزان ۳۰۰ سی سی در ۱۰۰۰ لیتر آب و مویان ۰.۵ در هزار استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه پسیل گلابی (عسلک گلابی) از دیگر آفات گلابی است، تصریح کرد: خسارت این آفت زمان گلدهی است یعنی فصل بهار خسارت زا است و برای مبارزه می توان از سمومی مانند دیازینون به میزان یک در هزار یا فوزالون به میزان ۱.۵ در هزار همزمان با متورم شدن جوانه ها تا ریزش سه چهارم گلبرگ ها استفاده کرد.
قاسم نژاد خاطرنشان کرد: برای مبارزه با آفت برگ خوار و جوانه خوار می توان از حشره کش ها استفاده کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با بیان اینکه شته صابونی از دیگر آفات گلابی است، گفت: این آفت شیره گیاه را مکیده و باعث پیچش برگ و تغییر شکل میوه می شود که برای مبارزه با آن می توان از شته کش هایی مانند متاسیستوکس به میزان یک در هزار یا پریمور به میزان ۰.۵ در هزار که از سموم سیستمیک هستند استفاده کرد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/V2SKhJ