گل جالیز مزارع گوجهفرنگی با تکیه بر دانش بومی با استفاده از ترکیب شیمیایی سولفوسولفورن در طرح آزمایشی تیمار و تکرار توسط کارشناسان داخلی ۱۰۰ درصد کنترل شد.
گل جالیزی مزارع گوجهفرنگی با تکیه بر دانش بومی با استفاده از ترکیب شیمیایی سولفوسولفورن در طرح آزمایشی تیمار و تکرار توسط کارشناسان داخلی ۱۰۰ درصد کنترل شد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اعلام این خبر گفت: کنترل شیمیایی گل جالیزی در مزارع گوجهفرنگی در مزارع هرمزگان و خوزستان انجام شد و ۱۰۰ درصد به نتیجه رسید.
سیدسعید مدرس افزود: گل جالیزی یک گیاه انگلی و علف هرز در مزارع گوجهفرنگی محسوب میشود که بعد از جوانه زدن و بیرون آمدن از خاک، ۸۰ درصد خسارت خود را به بوته گوجهفرنگی وارد کرده و زمان مبارزه با آن گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: کنترل گل جالیزی باید پیش از بیرون آمدن از خاک صورت گیرد؛ لذا با طرح آزمایشی تیمار و تکرار و با استفاده از ترکیب شیمیایی سولفوسولفورن بهطور کامل کنترل این انگل صورت گرفت.
معاون سابق تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان ادامه داد: هرچند این علفکش در حال حاضر در بازار وجود دارد، اما زمان مصرف سم، مقدار مصرف و نحوه سمپاشی باید زیر نظر مشاوران طرح صورت گیرد تا از خسارت احتمالی با توجه به قدرت علفکش به بوته گوجهفرنگی جلوگیری شود.
مدرس تصریح کرد: با رشد گل جالیزی مزارع گوجهفرنگی از تولید بازمانده و خسارت ۱۰۰ درصدی به کشاورزی وارد میشد؛ لذا موفقیت این طرح میتواند عملکرد اقتصادی مزارع گوجهفرنگی را تضمین کند.
وی در پایان اظهار داشت: این طرح با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان صورت گرفته که مجری مسئول طرح به اینجانب واگذار شده است.
لینک کوتاه: http://goo.gl/OSlfoL