مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: رسیدن به بازار مناسب برای محصولات دامی و کشاورزی دارای استاندارد تشویقی، نیازمند فرهنگسازی است. ربابه شبخیز اظهار داشت: اخیرا دفتری به نام دفتر «محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی» با هدف نظارت بر محصولات تولیدی ایجاد شده به طوری که محصولات کشاورزی از […]
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: رسیدن به بازار مناسب برای محصولات دامی و کشاورزی دارای استاندارد تشویقی، نیازمند فرهنگسازی است.
ربابه شبخیز اظهار داشت: اخیرا دفتری به نام دفتر «محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی» با هدف نظارت بر محصولات تولیدی ایجاد شده به طوری که محصولات کشاورزی از نظر وجود حد مجاز آلایندهها توسط این دفتر تحت نظارت جدی قرار میگیرند.
وی از اعطای استاندارد تشویقی به محصولات کشاورزی تولیدی در استان زنجان خبر داد و عنوان کرد: در این راستا مدیریت تلفیقی آفات در این استان از سال ۹۱ در مزارع، باغات، محصولات گلخانهای و محصولاتی که جنبه تازهخوری دارند انجام میگیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: به منظور اعطای استاندارد تشویقی و ارایه گواهی حد مجاز آلایندهها به محصولات کشاورزی، محصولات تولیدی از ابتدا تا انتها زیر نظر کلینیکهای گیاه پزشکی و کارشناسان شبکههای مراقبت قرار گرفته و یک کد ۱۶ رقمی سازمان حفظ نباتات را دریافت میکنند. سپس برای نمونهبرداری و آنالیز ترکیبات کود، سم و فلزات سنگین به آزمایشگاههای مرجع و آزمایشگاههای مورد تایید استاندارد ارسال میشوند.
وی اضافه کرد: اگر محصولات نمونهبرداری شده در آزمایشگاه از نظر باقیمانده کود، سموم و فلزات سنگین در حد مجاز بوده و یا عاری از باقیمانده سموم و فلزات سنگین باشند استاندارد تشویقی دریافت کرده و به عنوان محصول سالم در بازار عرضه میشوند.
این مسؤول بیان داشت: در حال حاضر به منظور ارائه استاندارد تشویقی مراحل تکمیل فرمهای مربوط به محصولاتی همچون سیب زمینی، پیاز، انار، زیتون، سیب، خیار، گوجه و توت فرنگی گلخانهای در استان زنجان توسط کلینیکهای گیاهپزشکی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه در راستای اعطای استاندارد تشویقی به محصولات کشاورزی تفاهمنامهای مابین سازمان استاندارد و وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسیده است، گفت: مشکلی که هماکنون در استان وجود دارد بازار عرضه این محصولات است که خوشبختانه شرکتهایی در استان اعلام آمادگی کردند که به عنوان هلدینگ با همکاری کلینیکهای گیاهپزشکی با جمعآوری و بستهبندی این محصولات، آنها را با قیمتی بالاتر از حد معمول در بازار عرضه کنند.
شبخیز تاکید کرد: رسیدن به بازار مناسب برای محصولات دارای استاندارد تشویقی و گواهی حد مجاز آلایندهها نیازمند فرهنگسازی و اطلاعرسانی از مزایای مصرف این محصولات در جامعه است.
وی متذکر شد: شهروندان باید بدانند محصولات دارای استاندارد تشویقی هر چند نسبت به سایر محصولات با قیمتی بالاتر عرضه میشوند ولی می توان این محصولات را از نظر باقیمانده حد مجاز آلایندهها با اطمینان مصرف کرد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/MF1tpo