رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: طرح تحقیقی – ترویجی کنترل عارضه خشکیدگی خوشه خرما در شهرستان فهرج با موفقیت اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان عباس سعیدی در بازدید از طرح تحقیقی – ترویجی کنترل عارضه خشکیدگی خوشه خرما در شهرستان فهرج افزود: هر سال در ماه های تیر و مرداد به دلیل افزایش بیش از حد دمای هوا و وزش بادهای گرم در مناطق خرما خیز استان کرمان مانند شهرستان های فهرج، نرماشیر و ریگان خسارت خشکیدگی خوشه خرما پدیدار می شود.
وی ادامه داد: گاهی به دلیل افزایش دما حدود ۵۰ درصد محصول خرمای مناطق شرقی استان کرمان از بین می رود.
وی گفت: ۱۰ تا ۷۰ درصد و در میانگین بیش از ۳۰ درصد خسارت ناشی از خشکیدگی خرما طی سال جاری در استان کرمان وجود دارد.
سعیدی با بیان اینکه سال گذشته طرح تحقیقی – ترویجی کنترل عارضه خشکیدگی خوشه خرما در شهرستان فهرج اجرا و اطلاعات برداشت شد افزود: این طرح در سال جاری نیز تکرار و خوشبختانه در سال ۹۴ و ۹۵ در مقایسه با سال های قبل نتایج خوبی گرفتیم.
وی اظهار کرد: توصیه می شود کشاورزان از نتایج تحقیقات انجام شده در شهرستان فهرج در زمینه جلوگیری از بروز عارضه خشکیدگی خوشه خرما استفاده کرده تا جلوی خسارت به محصولات خود را بگیرند.
سعیدی به کشاورزان توصیه کرد: با استفاده از کودهای پتاسه و فسفاته و ریزمغذی ها نخل های خود را تغذیه کنند و با پوشش پارچه ای (متقالی) روی خوشه ها را بپوشانند تا از بروز عارضه خشکیدگی خوشه خرما در باغ های خود جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: ۶ تا ۸ خوشه خرما در هر درخت نخل نگهداری می شود.
سعیدی همچنین کشاورزان را نسبت به بیمه کردن باغ های خود توصیه کرد و افزود: چنانچه خسارت مختصری هم در باغ ها به وجود آید بیمه این خسارت را جبران نموده و با راهکارهای ارائه شده به بیمه، کل خسارت جبران می شود.
طرح تحقیقی – ترویجی کنترل عارضه خشکیدگی خوشه خرما حدود ۲ سال در شهرستان فهرج در حال اجراست.
مرکز شهرستان فهرج در ۲۶۰ کیلومتری شرق کرمان است.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/KnhQZj