برداشت خرمای ارگانیک از مرز روتک بخش مرکزی خاش آغاز شد

نخل خرما

چاپ

برداشت محصول خرمای با کیفیت و ارگانیک از سطح سه هزار و ۲۰۰ هکتار نخیلات بارور منطقه مرزی روتک بخش مرکزی شهرستان خاش سیستان و بلوچستان آغاز شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش گفت: حدود هفت هزار هکتار نخیلات در روتک خاش وجود دارد که پیش بینی می شود تا اواسط شهریور پایان فصل برداشت خرما از نخلستانهای بارور این منطقه افزون بر ۱۰ هزار تن محصول خرما برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.
امان الله طوقی افزود: بیش از ۶ هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم در این نخلستانها مشغول بکار هستند.
وی بیان کرد: خرمای تولیدی روتک از نوع ربی است و در نخلستانهای این منطقه از هیچ کود و سمی استفاده نمی شود.
طوقی ادامه داد: خرمای روتک به عنوان محصول ارگانیک مورد تائید شرکت سرس آلمان قرار گرفته و در داخل و خارج ایران بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس و پاکستان و افغانستان طرفداران زیادی دارد.
وی گفت: با توجه به بازار پسندی این محصول صادرات افزون بر ۲۲ تن آن از سال گذشته از طریق مرز آذربایجان شرقی به مقصد ترکیه آغاز شده است.
وی اظهار داشت: بخاطر هوای گرم و خشک این منطقه خرمای تولیدی از کیفیت بسیار مناسب نگهداری و بسته بندی برخوردار است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی خاش گواهینامه محصولات ارگانیک کشور در سال گذشته به نام خرمای با کیفیت منطقه مرزی روتک بخش مرکزی این شهرستان به ثبت رسید.
محصول خرمای روتک خاش به عنوان دومین محصول این منطقه بعد از انگور یاقوتی دشتی گواهینامه ارگانیک را دریافت کرده است.
قبل از این نیز دلالان این محصول را با قیمتی بسیار پایین از نخلکاران پر تلاش و سخت کوش منطقه خریداری کرده و در پاکستان می فروختند.
نبود برند و برچسب محصولات تولیدی در کنار فعالیت نداشتن صنایع بسته بندی و فرآوری از دغدغه ها و مشکلات عمده در مسیر معرفی نشدن ظرفیتهای بخش کشاورزی خاش است.
به گزارش ایرنا دولت از سال قبل تلاش کرد از طریق شرکتهای تعاونی علاوه بر معرفی و برندسازی محصولات کشاورزی نسبت به رونق تجارت، صادرات و بهبود شاخصهای اقتصادی، رونق اشتغال و مقابله با معضل بیکاری و بالابردن شاخصهای معیشتی مردم بویژه در نقاط مرزی اقدام کند.
از مجموع ۱۵ هزار هکتار اراضی بکر منطقه مرزی روتک خاش افزون بر هفت هزار و ۵۰۰ هکنار زیر کشت محصولات باغی و زراعی قرار دارد.
خاش ۱۲۴ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد و در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/6fNuL8