مدیر جهادکشاورزی کلاله از اجرای طرح مبارزه بیولوژیک برای مقابله با آفات مزارع سویا در این شهرستان خبر داد. علی علی زاده اظهارداشت : امسال این شیوه طبیعی برای مبارزه با آفات در سطح یکصد هکتار از اراضی سویا با استفاده از زنبورهای تریکوگراما و براکون و با برپایی کلاس آموزشی برای کشاورزان اجرا می […]
مدیر جهادکشاورزی کلاله از اجرای طرح مبارزه بیولوژیک برای مقابله با آفات مزارع سویا در این شهرستان خبر داد.
علی علی زاده اظهارداشت : امسال این شیوه طبیعی برای مبارزه با آفات در سطح یکصد هکتار از اراضی سویا با استفاده از زنبورهای تریکوگراما و براکون و با برپایی کلاس آموزشی برای کشاورزان اجرا می شود.
مدیر جهاد کشاورزی کلاله در ارتباط با هزینه مبارزه بیولوژیک گفت: با توجه به قیمت بالای سموم شیمیایی، هزینه مبارزه بیولوژیک بسیار پایین تر از مبارزه شیمیایی است و آلودگی های زیست محیطی بسیار کمتری هم دارد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه براین مجریان مبارزه بیولوژیک از یارانه برخوردار می شوند و هزینه کشاورزان درمرحله داشت کاهش قابل توجهی پیدا می کند.
علیزاده ادامه داد: زنبور تریکوگراما و زنبور براکون در طبیعت تجدید نسل شده و در سال های بعد با افزایش جمعیت آنها، به عنوان دشمنان طبیعی آفات در مزارع عمل میکنند.
عبدالفرید عبادتی کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی کلاله نیز گفت: زنبور تریکو گراما با پارازیت کردن تخم پروانه غلاف خوار سویا، باعث کنترل آفت در سطح مزرعه می شود و مبارزه بیولوژیک با زنبور براکون باعث کنترل لاروهای آفت می شود که در هر دو صورت ضمن کاهش آلودگی، افزایش تولید را نیز در مزرعه به همراه دارد.
در شهرستان ۱۱۰ هزارنفری کلاله در شرق استان گلستان ۶۸ هزار و ۲۰۳ هکتار اراضی زراعی و باغی وجود دارد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/YIWP21