سازمان حفظ نباتات از پرخطر بودن یکچهارم سموم کشور خبر داد. مدیرکل دفتر آفتکشها سازمان حفظ نباتات کشور، امروز در حاشیه جلسه اتاق ایران با اعلام این خبر گفت: حدود ۲۵ درصد سموم کشور پرخطر هستند و باید برای جایگزین کردن آنها با انواع کمخطر تلاش کرد. فرزاد کلانترهرمزی افزود: ۵۳ درصد از سمها با […]
سازمان حفظ نباتات از پرخطر بودن یکچهارم سموم کشور خبر داد.
مدیرکل دفتر آفتکشها سازمان حفظ نباتات کشور، امروز در حاشیه جلسه اتاق ایران با اعلام این خبر گفت: حدود ۲۵ درصد سموم کشور پرخطر هستند و باید برای جایگزین کردن آنها با انواع کمخطر تلاش کرد.
فرزاد کلانترهرمزی افزود: ۵۳ درصد از سمها با آخرین استانداردها تولید یا وارد میشوند و بقیه آنها در حیطه بین سموم کمخطر و پرخطر قرار میگیرند، البته انواع پرخطر نیز بهصورت مستقیم در موادغذایی مصرف نمیشود؛ مانند ضدعفونیکنندههای خاک یا موشکش.
وی با اشاره به اینکه برخی کشورهای پیشرفته اروپایی به خاطر نوع اقلیمی که دارند، چهار تا پنج برابر کشور ما سم مصرف میکنند، خاطرنشان کرد: اکنون مصرف سم در ایران ۲۴ تا ۲۷ هزار تن به صورت سالانه برآورد میشود؛ به عبارتی سرانه مصرف در هر هکتار بین ۵۶۰ تا ۷۰۰ گرم است.
کلانترهرمزی در واکنش به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر واردات سموم بیکیفیت به کشور، اظهار داشت: متأسفانه برخی مواقع اظهارات غیرکارشناسی و خلاف واقع از طرف عدهای مطرح میشود که پایه علمی ندارد. اگرچه مشکلاتی در این ارتباط وجود دارد، اما ورود سم منوط به صدور مجوز از نهادهای نظارتی و بهداشتی است و این دسته از سموم پرخطر، تنها ۲۵ درصد نیاز کشور را تأمین میکند.
به گفته وی، ۶۰ درصد سموم مورد نیاز از کشور چین و ۲۰ درصد نیز از هند وارد میشود. البته ۵,۶ درصد نیز از منابع ارجینال مانند استرالیا است.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/c5cDWE