کارشناس محیط طبیعی گفت: سمپاشی آفت «شب پره شمشاد» که این روزها به جان جنگلهای هیرکانی افتاده اقدامی ضد محیط زیستی است. دلاور نجفی کارشناس محیط طبیعی در خصوص پیشنهاد سمپاشی برخی از مسئولان برای مقاله با آفتی به نام «شب پره شمشاد» که در حال حاضر به جان جنگلهای هیرکانی کشورمان افتاده، اظهار داشت: […]
کارشناس محیط طبیعی گفت: سمپاشی آفت «شب پره شمشاد» که این روزها به جان جنگلهای هیرکانی افتاده اقدامی ضد محیط زیستی است.
دلاور نجفی کارشناس محیط طبیعی در خصوص پیشنهاد سمپاشی برخی از مسئولان برای مقاله با آفتی به نام «شب پره شمشاد» که در حال حاضر به جان جنگلهای هیرکانی کشورمان افتاده، اظهار داشت: طبق قائده کلی موجود در علوم محیط طبیعی، استفاده از انواع آفت کشها در مزارع، عرصههای کشاورزی، اراضی بکر جنگلی و مرتعی، به لحاظ نقش این مناطق در چرخه تغذیه انسان علاوه بر اینکه موجب بروز اختلال در این بخش میشود، منجر به نابودی برخی از گونههای موجود در زیستگاههای فوق خواهد شد.
وی تاکید کرد: بنابراین پیشنهاد برخی از مسئولان در خصوص سمپاشی آفت«شب پره شمشاد» که این روزها به جان جنگلهای هیرکانی افتاده، یک اقدامی ضد محیط زیستی است.
کارشناس محیط زیست با بیان اینکه استفاده از روشهای شیمیایی و اصلاحات ژنتیکی در حال منسوخ شدن است، گفت: اگر بنا است در حوزه از بین بردن آفات اقدامی شود باید همچون دنیا به سمت استفاده از روش بیولوژیکی حرکت کنیم.
نجفی افزود: استفاده از روش بیولوژیکی باید به شکل کنترل شده باشد، نه اینکه بدون مطالعه و با ورود یک گونه غیربومی به گسترش آن، در جنگل بپردازیم.
وی ادامه داد: روش بیولوژیکی مطالعه شده، باید تا حد ممکن از هرگونه آسیب وارده به گونههای جانوری و گیاهی موجود در منطلقه برحذر باشد.
کارشناس محیط طبیعی بیان داشت: با اینکه تأثیر سمپاشی به روش شیمیایی بر درختان جنگلی خیلی روشن نیست، اما کاملا مشخص است که اکوسیستم تنها شامل درختان جنگلی نیست.
نجفی گفت: زندگی تمامی اکوسیستمهای موجود در جنگلهای هیرکانی اهمیت دارد، بنابراین مخالفت ما در خصوص نحوه مقابله با آفت «شب پره شمشاد» حفاظت از تمامی زیست مندان جنگل مذکور را در بر میگیرد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/Mq1fcT