رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به تاثیر دمای هوا بر محصول زیتون گفت: گرمای زودرس موجب کاهش محصول زیتون شد. سیدجمال سجادیپور اظهار داشت: زیتون از جمله محصولات زراعی است که با وضعیت آب و هوایی و خاک استان سازگاری دارد اما با این وجود گرمای زودرس موجب کاهش محصول زیتون در یزد […]
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به تاثیر دمای هوا بر محصول زیتون گفت: گرمای زودرس موجب کاهش محصول زیتون شد.
سیدجمال سجادیپور اظهار داشت: زیتون از جمله محصولات زراعی است که با وضعیت آب و هوایی و خاک استان سازگاری دارد اما با این وجود گرمای زودرس موجب کاهش محصول زیتون در یزد شد.
وی ادامه داد: با توجه به مقاومت زیتون در برابر آبهای شور، کمآبی و زمینهای غیرحاصلخیز، همیشه سبز بودن و سازگاری آن با آب و هوای استان، مناسب کشت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به شرایط اقلیمی استان و کمبود منابع آبی اضافه کرد: تاثیرگذاری خشکسالی بر دیگر باغات و باغات نیز محسوس بوده اما با توجه به اینکه زیتون تحمل بیشتری دارد، در سالجاری فقط گرمای زودرس باعث ریزش گلهای زیتون شده و کاهش محصول از گرمای زودرس، بیشتراز سرما و خشکسالی بودهاست.
وی عنوان کرد: سرماهای دورهای ۱۰ ساله یا چندساله که در اثر آن بشدت درجه حرارت پایین میآید، مقدار اندکی روی درختان زیتون تاثیر میگذارد اما درختان مسن کمتر آسیب دیده و بیشترین آسیب متوجه نهالهای کوچک است.
سجادیپور با اشاره به اهمیت کنترل دما بر محصول زیتون و نهالهای آن گفت: مهم است که در زمان گلدهی زیتون، درجه حرارت بیشتر از ۳۰ درجه نشود چرا که زیتون درختی مدیترانهای است و اگر درجه حرارت بالا برود، گلهای زیتون ریزش کرده و عملکرد این درخت پایین میآید.
وی با بیان اینکه تنها گرما موجب کاهش محصول نمیشود و سرما نیز خشکی درخت را به دنبال دارد ادامه داد: چنانچه دمای هوا بمدت ۲۴ ساعت به دمای منفی ۱۴ درجه برسد، سرشاخههای درخت خسارت شدیدی دیده و باعث خشکی سرشاخهها میشود.
این مسئول سطح زیرکشت فعلی زیتون استان را دو هزار و ۸۲۵ هکتار بیان کرد و افزود: هزار و ۱۳۴ هکتار از این سطح نهال و هزار و ۶۹۱ هکتار آن بارور است.
وی عنوان کرد: سه شهرستان یزد، اردکان و تفت با بیشترین مقدار تولید زیتون رتبه نخست را در تولید این محصول به خود اختصاص دادند که میزان برداشت هر یک از سه شهر به ترتیب ۶۲۰ تن، اردکان ۲۱۰ تن و تفت ۱۶۰ تن بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد زیتون استان به مصرف داخلی و مابقی به استانهای دیگر صادر میشود، گفت: بخشی از زیتون یزد به رودبار رفته و پس از فرآوری دوباره به یزد باز میگردد و بخش دیگری هم در مراکز داخلی استان، به صورت کنسروی و روغن فرآوری میشود.
وی عمده مشکل پیشروی تولیدکنندگان این محصول در استان را کمبود واحدهای فرآوری برشمرد و اظهار کرد: با افتتاح واحد فرآوری جدید با ظرفیت دو هزار و ۵۰۰ تن این مشکل نیز حل خواهد شد.
سجادیپور از جمله اقدامات این نهاد با توجه به شرایط استان و کمبود آب برای کشاورزی گفت: جهاد کشاورزی یزد در نقاط مختلف استات در حال جایگزینی زیتون با درختان پرآبخواه و حساس به شوری و کمآبی است.
وی افزود: هرس، اصلاح و تغذیه درخت، دو موردی است که در یزد درصدد رفع آن برآمدهایم و هرساله در زمستان کار هرس و اصلاح انجام میشود و تسهیلاتی هم در زمینهی اصلاح باغات، در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/9zQFjU