,اسکب مرکبات, بیماریهای قرنطینه ای, بیماریهای قرنطینه ای مرکبات, بیماریهای گیاهی قرنطینه ای, بیماریهای مرکبات, پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری, شانکر باکتریایی مرکبات, لپروز مرکبات, لپروزیس مرکبات, لکه برگی مرکبات, لکه سیاه مرکبات, ویروس لپروز مرکبات, ویروس لپروزیس مرکبات
نشریه جدید بیماریهای مهم قرنطینهای مرکبـات به همت اعضای هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری انتشار یافت.
به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، این نشریه نوشته دکتر مرتضی گلمحمدی و مهندس سیده نجمه بنیهاشمیان تدوین شده و شامل قسمتهای مقدمه، بیماری سبز زردی ابلق مرکبات، شانکر باکتریایی مرکبات، لکه سیاه مرکبات، اسکب مرکبات، لپروز مرکبات، لکه برگی مرکبات میباشد.
در مقدمه این نشریه آمده است: مرکبات یکی از محصولات باغی مهم بوده و از نظر اقتصادی، مبادلات تجاری و اشتغال زایی در دنیا و ایران دارای اهمیت زیادی است. به طور کلی در حال حاضر عوامل بیماریزای متعددی به این گیاه حمله میکند. با توجه به اهمیت اقتصادی و تنوع اقلیمی مناطق گوناگون کشت مرکبات در ایران، توجه به مسائل و مشکلات مربوط به آفات و بیماریهای این محصول متناسب با اقلیم هر استان، در کیفیت مدیریت منابع و میزان تولید تأثیرگذار خواهد بود. مرکبات نیز مانند بسیاری از محصولات دیگر دارای چندین بیماری مخرب قرنطینه ای میباشد. بنابرین شناسایی سریع و دقیق علایم و تشخیص این بیماریها در کنترل و مدیریت آنها بسیار حائز اهمیت میباشد. بسیاری از ارقام تجاری مرکبات در دهه ۶۰ از آمریکا، اروپا و آسیا وارد ایران شده و در آن موقع هنوز سیستمهای سلامت در بسیاری از کشورها مرسوم نبوده است. امروزه کشورها جهت جلوگیری از ورود عوامل بیماریزا به کشورشان روی اقدامات قرنطینه ای و بهداشتی از جمله بکارگیری مواد تکثیری سالم و عاری از بیماریهای خطرناک و قرنطینه ای به خصوص در مناطق سالم و عاری از بیماریها تمرکز می کنند.
در این نشریه علایم و راههای کنترل چند بیماری قرنطینهای مرکبات شامل بیماریهای باکتریایی سبز زردی ابلق و شانکر مرکبات، بیماریهای قارچی لکه سیاه و اسکب، بیماریهای ویروسی لپروز و لکه برگی ارائه می شود.
جهت دانلود نشریه کلیک کنید: بیماریهای مهم قرنطینهای مرکبـات