نخستین مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی ایران راه‌اندازی شد
نخستین مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی ایران راه‌اندازی شد
مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی با قابلیت آنالیز و ذخیره سازی حجم عظیمی از داده های کشاورزی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی راه اندازی شد.

 

مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی با قابلیت آنالیز و ذخیره سازی حجم عظیمی از داده های کشاورزی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی راه اندازی شد.

به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر محمدرضا غفاری، رییس بخش بیولوژی سیستم ها پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: با پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه توالی یابی ژنوم و شناسایی پروتئین ها و متابولیت ها دانش بیولوژی سیستم ها و سنتتیک بیولوژی در حال دگردیسی کامل است به طوری که پیش بینی می شود گردش مالی آن در بازار جهانی از رقم چهار میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به هشت میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ برسد. در این راستا پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی از سال ۱۳۹۴ با هدف همگام شدن با پیشرفتهای سریع این حوزه اقدام به توسعه سیستمهای نرم افزاری و سخت افزاری خود کرده که به راه اندازی مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی (ABC) در پژوهشکده منجر شده است.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز با برخورداری از دو سیستم سرور با ۳۶۰ هسته و سه ترا بایت رم و همچنین ۵۰ ترابایت فضای ذخیره فیزیکی مرکزی منحصر به فرد برای آنالیز داده های حجیم (BIG DATA ) کشاورزی در کشور است.

غفاری، برتری منطقه ای و بین المللی ایران در زمینه های مختلف آنالیز های امیکس شامل دادهای ژنومیکس، متابولومیکس، پروتومیکس، فنومیکس و بیوانفورماتیک، کمک به شناسایی ژنهای با ارزش اقتصادی بالا در کشاورزی، امکان ایجاد مرکز داده های متمرکز و کاهش هزینه های نرم افزاری و سخت افزاری بر پایه رایانش ابری را از جمله مزایا و دستاوردهای ایجاد مرکز عنوان و تصریح کرد: با راه اندازی مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی امکان اجرای پروژه های بزرگ در حوزه زیست فناوری و کشاورزی که مستلزم تحلیل داده های عظیم است فراهم شده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: آنالیز های داده های نسل جدید تعیین توالی یا NGS ها، آنالیز های متاژنوم و مطالعات آنزیمی و مدل سازی این داده ها از زمینه های مهم تحقیقات زیست فناوری کشاورزی است که در مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی انجام می شوند. از دیگر پروژهای این مرکز می توان به مطالعات در حوزه ژنومیکس شامل تعیین خلوص نژادی در اسبهای بومی ایران، طرح ثبت خط شناسه ژنتیکی در ماهیان، جمع آوری و ارزیابی ژرم پلاسما بومی گیاه شورپسند سالیکورنیا و سویدا، تولید آنزیمهای نوترکیب خوراک دام و طیور با استفاده از مطالعات در سطح متاژنوم و تغییر ساختار ریشه و تهیه اطلس از ژنهای کلیدی درگیر در افزایش تحمل به تنش خشکی جهت معرفی ارقام متحمل به خشکی در گیاهان استراتژیک نیز اشاره کرد.

وی در پایان با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای ارتقای ظرفیت سیستمهای مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی به هزار هسته و هشت ترابایت رم و ۵۰۰ ترابایت فضای ذخیره فیزیکی در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد با تامین منابع مالی لازم، امکان سرویس دهی مرکز به تمام مراکز تحقیقات کشاورزی کشور فراهم شود.

 

لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/2VVTGh