زنگ بنه به جان جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد افتاد
زنگ بنه به جان جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد افتاد
رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلیویه و بویراحمد گفت: آفت زنگ‌ بنه به جان بخش‌هایی از جنگل‌های مناطق گرمسیری و سردسیری استان افتاده است.

ایرنا – رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلیویه و بویراحمد گفت: آفت زنگ‌ بنه به جان بخش‌هایی از جنگل‌های مناطق گرمسیری و سردسیری استان افتاده است.

رحمان رحیمیان افزود: حدود سه هزار هکتار از جنگل‌های بنه مناطق قلات و لوداب در بویراحمد و همچنین عرصه‌های میان شهرستان‌های باشت و چرام دچار این بیماری شده است.

وی درباره عوامل ایجاد کننده آفت زنگ بنه بیان داشت: خشکسالی و کم‌بارانی‌های سال آبی گذشته در کهگیلویه و بویراحمد منجر به حمله این آفت به گونه جنگلی بنه شده است.

رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلیویه و بویراحمد درباره پیامدهای این آفت برای درختان بنه اظهار داشت: حمله آفت زنگ بنه سبب نارس ماندن میوه و کاهش شدید قدرت زادآوری درختان درگیر می‌شود.

رحیمیان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره پیامدهای ناشی از مصرف میوه درختان درگیر آفت زنگ بنه تاکید کرد: آفت یاد شده نوعی قارچ است که مصرف میوه آن می‌تواند منجر به اختلالات گوارشی برای انسان شود.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا درباره راهکارهای کاهش آفت زنگ بنه بر جنگل‌ها تاکید کرد: کاشت گونه‌های مقاوم بنه می‌تواند به کاهش خسارت‌های آن بر جنگل‌های استان کمک کند.

زنگ بنه روی برگ‌های درختان بنه به شکل نقاط قهوه‌ای بروز می‌کند به طوری که قسمت‌های عفونی برگ‌های آلوده در اول فصل رنگ پریده، سبززرد و بد شکل می‌شود.

براساس آمار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ۳۰ هزار هکتار از ۲۸۰ هزار هکتار جنگل‌های بارور این استان از گونه بنه است.

براساس این آمار ۸۷۰ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و بلوط،بنه،کلخنگ و زالزالک عمده‌ترین گونه‌های جنگل‌های این استان زاگرس‌نشین را به خود اختصاص داده است.

بَنِه یا پستهٔ کوهی (نام علمی: Pistacia atlantica)، درختی از سردهٔ پسته است این گونه جنگلی درختی دوپایه و دارای برگ‌های تک‌شانه‌ای با یک تا هفت برگچه است، برگچه‌ها بیضی و تخم‌مرغی شکل و شکل میوه آن کروی به قطر حدود پنج میلی‌متر است که ابتدا صورتی سپس قرمز و در زمان رسیدن کامل، پوشش میوه سبز رنگ می‌شود.