فرسایش خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی / خسارت ۱۰ میلیارد دلاری فرسایش خاک در ایران
فرسایش خاک در کشور ما ۱۶.۵ تن در هکتار در سال است و این عدد ۷ برابر متوسط جهانی است و ایران بهتنهایی ۷.۷ درصد فرسایش خاک جهان را به خود اختصاص داده است.
مردی که با پایهگذاری انقلاب سبز، مانع گرسنگی میلیونها انسان در جهان شد
بورلاگ موفق شد گندم نیمه پاکوتاه پرمحصول مقاوم به بیماریها (زنگهای گندم) را پرورش دهد که عنصر کلیدی انقلاب سبز در کشورهای در حال رشد بود و به همین دلیل به او لقب "پدر انقلاب سبز" داده شده است.
معرفی اولین بذرهای هیبرید سورگوم علوفهای و دانهای در سال آینده + فیلم
محقق و مجری طرح تحقیقات سورگوم، از معرفی ۳ تا ۴ نوع از ارقام سورگوم هیبریدی دانهای و علوفهای طی سال آینده به کشاورزان خبر داد.
گزارش رسمی بیماری ویروسی روگوز در گلخانههای لرستان دریافت نشده / پایش و آموزش مستمر ادامه دارد
تاکنون به صورت رسمی گزارش بیماری ویروسی روگوز در گلخانههای لرستان دریافت نشده است اما به صورت مستمر و منظم آموزش بهرهبرداران و پایش مزارع و گلخانهها انجام میشود.
پیوستن به توافقنامه پاریس، نخستین گام برای بهرهمندی از منابع مالی سازمان ملل متحد
ایران برای بهرهمندی از 300 میلیارد دلار بودجه سالانه مصوب 29 امین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (cop29) در طرحهای مربوط به کاهش گازهای گلخانهای و سازگاری با تغییر اقلیم خود، باید به برنامهها و توافقات جهانی بپیوند.
کشف و نامگذاری یک گونه جدید گون و یک دورگه جدید از عروس سنگ
پژوهشگر بخش تحقیقاتی جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری از کشف و نامگذاری دو گونه گیاهی جدید شامل یک گونه جدید گون از تیره بقولات و یک دورگه جدید از عروس سنگ خبر داد.
کشت گیاهان دارویی در ۷۰ هکتار از مراتع روستاهای ملایر
کشت گیاهان دارویی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی بهرهبرداران از ۳۰ آبان تا پنجم آذر انجام شد.
مبارزه با ارسواش در ۱۵۶ هکتار از جنگلهای طارم
در حال حاضر ۱۵۶ هکتار از جنگلهای شهرستان طارم دارای آفت ارسواش است که عملیات مقابله با این آفت در حال اجراست.
کارگاه کاربرد فناوری هستهای در گیاهپزشکی + عکس
کارگاه کاربرد فناوری هستهای در گیاهپزشکی با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان روز سه شنبه 6 آذر ماه در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
چالشهای پس از برداشت مرکبات / روشهای نگهداری و حفظ کیفیت و کاهش ضایعات مرکبات
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم باغبانی در گفت و گوی تخصصی برنامه رویش سیما، به تشریح چالشها و ارایه آخرین دستاوردهای پس از برداشت مرکبات پرداخت.
کارایی بالای علفکش سایهالوفوپ بوتیل در کنترل سوروف و بندواش
کاربرد علفکش سای هالوفوپ به میزان ۵۰۰ و ۷۵۰ میلیلیتر در هکتار، ۹۹ تا ۹۵ درصد در مازندران و در گیلان بیش از ۹۸ درصد زیست توده علفهای هرز سوروف و بندواش را کاهش داد.
تایید آلودگی به ویروس چروکیدگی قهوهای میوه در گلخانههای گوجهفرنگی و فلفل لرستان
ویروس چروکیدگی (روگوز) قهوهای میوه گوجهفرنگی (ToBRFV) در گلخانههای استان مشاهده شده و در صورت عدم اقدام به موقع، خسارت آن جدی است.
سرشماری کشاورزی؛ سنگبنای برنامهریزی و مدیریت منابع
سرشماری بخش کشاورزی نه تنها ابزاری برای جمعآوری اطلاعات، بلکه یکی از ارکان اصلی تصمیمگیریهای کلان در حوزه کشاورزی و مدیریت منابع طبیعی است.
نشست سهجانبه در راستای تقویت همکاریهای بیننهادی و بهرهگیری از فناوریهای نوین در کشاورزی
این دیدار بهمنظور بررسی روشهای نوین مدیریت آفات، کاهش هزینههای تولید و ارائه راهکارهای مؤثر برای کاهش خسارات ناشی از آفات گیاهی انجام گرفت.
فعالیت ۸۵۷ مرکز عرضه آفتکش کشاورزی در آذربایجان غربی / رصد و پایش فعالیت ۴۲۶ واحد در مانور سراسری
هم اکنون تعداد ۸۵۷ مرکز عرضه آفتکشهای کشاورزی در سطح استان مشغول به کار هستند که از این تعداد ۳۲۳ واحد در شهرستان ارومیه واقع شده است.