سه شنبه, ۰۵ مهر ۱۴۰۱
»   اخبار, اخبار ایران, ایران  »   شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات كشاورزی اهرمی مهم در اجرایی كردن سلامت غذایی
24 مرداد 1401 , ساعت 9:40

شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی اهرمی مهم در اجرایی کردن سلامت غذایی

با دستور وزیر جهاد کشاورزی، سیاست گذاری، نظارت و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی با منشأ گیاهی به سازمان حفظ نباتات کشور ابلاغ شده است

جلسه شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی با هدف احصاء اولویت های تحقیقاتی در حوزه سلامت محصولات کشاورزی با حضور رئیس، معاونین و مدیران سازمان حفظ نباتات کشور، معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و نمایندگان موسسات تحقیقات آب و خاک، علوم باغبانی و دفتر امور گلخانه ها در سالن غدیر سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفظ نباتات کشور دکتر شاهپور علائی مقدم رئیس این سازمان، با بیان اینکه با دستور وزیر جهاد کشاورزی، سیاست گذاری، نظارت و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی با منشأ گیاهی به سازمان حفظ نباتات کشور ابلاغ شده است اظهار داشت: با هدف ارتقا شاخص‌های سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت در زنجیره محصولات کشاورزی با منشأ گیاهی دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی توسط سازمان حفظ نباتات کشور تدوین گردید.

.

تغییر رویکرد صادرات محصولات گیاهی

وی از تغییر رویکرد صادرات محصولات گیاهی بر اساس پروتکل های جهانی اشاره کرد و گفت: طبق پروتکل های جدید در صادرات محصولات، رویکرد از حالت محصول محور به بستر محور تبدیل شده است. در این رویکرد بستر های تولید شناسه دار می شوند و تمام روند کاشت، داشت و برداشت محصول، انباری‌داری، بسته بندی، لیبل زنی تا صادرات محصولات کشاورزی تحت نظر این سامانه فرایند تولید محصولات کشاورزی سالم و بهداشتی صورت می‌گیرد.

وی افزود: سامانه سماک با هدف نظارت بر تولید و صادرات محصولات کشاورزی طراحی شده است که در آن امکان رعایت همه پروتکلهای بین المللی در صادرات محصولات کشاورزی فراهم شده است. هیچ محصول تولیدی و صادراتی از جمله سبزی و سیفی و دیگر تولیدات کشاورزی بدون تاییدیه این سامانه امکان عرضه و صادرات را نخواهد داشت .

دکتر علائی مقدم از مهمترین مزایای این سامانه را برشمرد و گفت: نظارت بر بسترهای تولید از قبل از کاشت تا برداشت، ثبت تمام اطلاعات مربوط به واحدهای تولیدی وشناسنامه دار شدن بسترهای تولید، شناسه دار شدن محصولات تولیدی و امکان رصد محصول تولیدی با اسکن کد QR الصاق شده بر روی هر محصول تولیدی، مصرف بهینه نهاده های تغذیه ای و آفت‌کش‌ها، کاهش مصرف آفت‌کش‌ها و کودهای شیمیایی، کاهش هزینه های تولید، تقویت دیپلماسی غذایی، توسعه صادرات و پایداری مشتریان در کشورهای مقصد خارجی ، تولید محصول سالم برای بازارهای داخلی و خارجی، ارتقاء سطح سلامت جامعه با مصرف محصولات سالم تولیدی، کاهش بیماری‌های مرتبط با باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی، دانش بنیان شدن زنجیره تولید از مزرعه تا مصرف محصولات کشاورزی از مهمترین مزایای این سامانه می باشد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از تقویت و ارتقای دیپلماسی غذایی و انعقاد تفاهم نامه در ۸ ماه اخیر گفت و افزود: طی ۲۰ سال گذشته تنها ۲ موافقت نامه با طرف روسی امضا گردیده بود، ولی در ۷ ماه گذشته، پیش نویس سه تفاهم نامه به شرح ذیل با طرف روسی نهایی و آماده برای امضا شد. از سر گیری صادرات سیب درختی به کشور پاکستان با امضای پروتکل در زمینه قرنطینه گیاهی، صادرات سیب درختی، ترانزیت گندم و آرد از خاک ایرات و تسهیل صادرات کیوی از ایران به هند، تفاهم نامه همکاری مشترک در خصوص تبادل دانش، آفت کش ها و قرنطینه گیاهی، تفاهم نامه تولید آفت کش ها بصورت تکنیکال با کشورهای آمریکای لاتین از اقدامات مهم سازمان می باشد.

.

شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی اهرمی مهم در اجرایی کردن سلامت غذایی

دکتر علائی مقدم شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی را یکی از بازوان مهم در عملیاتی و اجرایی کردن تامین سلامت و امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: در راستای تاکیدات جناب آقای دکتر ساداتی نژاد مقام عالی وزارت، شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی با هدف رفع نیازهای پژوهشی حوزه سلامت محصولات کشاورزی، تشکیل شد. وظیفه اصلی این شورا اتخاذ راهبردهای لازم در جهت تسهیل نفوذ دانش و فناوری در حوزه های مرتبط با سلامت، از طریق هدایت و بهره گیری از کلیه ظرفیت های تحقیقاتی و تولیدی کشور در مسیر ارتقاء سلامت محصولات و نیز احصاء اولویت های تحقیقاتی در این حوزه می باشد.

وی افزود: در همین راستا مقرر گردید جلسات شورا به صورت منظم و مستمر تشکیل گردد. اولویت ها و نیازسنجی ها از کلیه معاونت های سازمان احصا شده و در جلسات این شورا مطرح و نسبت به عملیاتی شدن طرحهای تحقیقاتی برنامه ریزی خواهد شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر اولویت قرار دادن طرح های تحقیقاتی بر اساس محصولات تازه خوری اظهار داشت: پروژها، پایلوت ها و طرح ها باید بر مبنایی برنامه ریزی شوند که منجر به مصرف بهینه سموم گردد و با توجه به شعار سال دانش بنیان شدن ، اشتغال زایی را در پی داشته باشند.

.

در ادامه جلسه دکتر جعفری معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از اهداف و راهبردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را هم گرایی و تعامل با موسسات، معاونت ها و سازمان های هم کارکرد در جهت تامین امنیت و سلامت غذایی جامعه اعلام کرد و اظهار داشت: شوراهای راهبردی تحقیقات یکی از اهرم های هم افزایی با سازمان ها موسسات و معاونت های مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که طرح های کلان تحقیقاتی با توجه به احصای نیازسنجی ها جهت اجرایی شدن پایه ریزی می شوند.

دکتر رنجبر رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و دبیر شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی نیز با بیان اینکه دغدغه های سلامت محصولات کشاورزی با تدبیر تشکیل شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی مرتفع می شوند اعلام کرد که در راستای تولید محصول سالم با منشا گیاهی که هدف مشترک دو مجموعه است در کنار سازمان حفظ نباتات خواهیم بود.

,, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط

با امضای سند یکسان‌سازی استاندارد محصولات کشاورزی بین ایران و روسیه، موانع اصلی از پیش پای صادرکنندگان ایرانی برداشته شد. امضای سند یکسان‌سازی استاندارد محصولات کشاورزی بین ایران و روسیه، ...
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با انجام تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ ...
جلسه شورای مدیران سازمان حفظ نباتات کشور با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در سالن غدیر سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد. دکتر علائی مقدم ...
مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. دکتر ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم اظهار داشت: لازم است تصمیمات ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها