توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات گیاهی در سطح ۳۱۵۵ هکتار از مزارع خراسان رضوی
توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات گیاهی در سطح ۳۱۵۵ هکتار از مزارع خراسان رضوی

  به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، محمد سمیعی مدیر حفظ نباتات این سازمان گفت: امسال در راستای انجام مبارزه بیولوژیک با آفات گیاهی در استان در سطح ۳ هزار و  ۱۵۵ هکتار از مزارع شهرستانهای استان با بخش غیر دولتی عقد قرار داد شده […]

 

به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، محمد سمیعی مدیر حفظ نباتات این سازمان گفت: امسال در راستای انجام مبارزه بیولوژیک با آفات گیاهی در استان در سطح ۳ هزار و  ۱۵۵ هکتار از مزارع شهرستانهای استان با بخش غیر دولتی عقد قرار داد شده است.

وی با بیان این مطلب گفت: قراردادی با ۶ پیمانکار برای چهار محصول گوجه فرنگی، پنبه، انار و ذرت منعقد گردیده است.
وی همچنین تصریح کرد: این عملیات به منظور کاهش مصرف سموم شیمیایی، مبارزه با آفات، تولید محصولات سالم و ارگانیک و همچنین حفاظت محیط زیست از آلودگی های ایجاد شده از طریق سموم شیمیایی در منابع آبی و خاکی استان انجام می گیرد.
وی همچنین از راه اندازی ۶ انسکتاریوم در شهرستان های مه ولات، کاشمر، مشهد، فریمان، تربت جام و نیشابور خبر داد و گفت: زنبور تریکوگراما و براکون در این مراکز تولید و به شهرستان های استان ارسال می گردد.
مدیر حفظ نباتات سازمان به سهم کشاورز و دولت در پرداخت هزینه های مبارزه اشاره کرد و گفت: ۴۰ درصد هزینه را بهره بردار و ۶۰ درصد را دولت می پردازد.
وی اضافه کرد: سهم بهره بردار در مبارزه در انار هر هکتار ۳ میلیون ریال، گوجه فرنگی ۳۲۵ هزار ریال و پنبه و ذرت ۶۷۳ هزار ریال می باشد.
وی افزود: برای مبارزه با کرم گلوگاه انار از زنبور تریکوگراما و برای مبارزه با آفات گوجه فرنگی، ذرت و پنبه از زنبور براکون نیز علاوه بر تریکو گراما استفاده می شود.
لازم به ذکر است مبارزه با کرم گلوگاه انار از اوایل خرداد شروع شده و تا پایان شهریور ادامه دارد. این مبارزه حدود ۱۵ درصد از خسارت وارده بر انار را کاهش می دهد

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/ibAUBw