آشنایی با بیماری‌های رایج خرما در منطقه و مدیریت آنها
آشنایی با بیماری‌های رایج خرما در منطقه و مدیریت آنها
دوره انتقال‌ یافته‌های تحقیقاتی با عنوان "آشنایی با بیماری‌های رایج خرما در منطقه و مدیریت آنها" توسط عضو هیئت علمی و رئیس بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در جنوب کرمان برگزار شد.

دوره انتقال‌ یافته‌های تحقیقاتی با عنوان “آشنایی با بیماری‌های رایج خرما در منطقه و مدیریت آنها” توسط عضو هیئت علمی و رئیس بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در جنوب کرمان برگزار شد.

در این دوره آموزشی، موسی نجفی‌نیا رئیس بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، درخصوص بیماری قرنطینه‌ای بایود خرما، علایم شناسایی و اصول پیشگیری آن مطالبی را برای شرکت‌کنندگان شرح داده و تاکید جدی درخصوص رعایت قرنطینه خارجی بویژه ممنوعیت ورود هرگونه اندام تکثیری و بافت‌های خرما در مناطق مرزی و حاشیه خلیج فارس داشت.

در ادامه عضو هیات علمی موسسه در خصوص سایر بیماری‌های مهم خرما از جمله بیماری خمیدگی گردن خرما، پوسیدگی گل‌آذین خرما، لکه‌برگی و خشکیدگی برگ خرما، علل ریزش و ترشیدگی خرما، عارضه خشکیدگی خوشه خرما و راه‌های مدیریت و کاهش شدت خسارت آن توضیحاتی را ارائه نمود.

وی با توجه به نوسانات دمایی در زمستان و بهار، علایم سرمازدگی در باغات خرما را شرح داده و بیان داشت: در دماهای زیر ۱۰ درجه و بخصوص اگر زیر صفر برسد، خطر سرمازدگی وجود داد و شدت سرمازدگی بستگی به دمای کمینه و مدت زمان ماندگاری توده سرما در منطقه دارد.

وی گفت: نکته حائز اهمیت در خصوص سرمازدگی خرما این است که بروز علایم سرمازدگی از جمله خشک شدن برگ‌های مسن و پایینی درختان خرما ممکن است در بازه زمان یک هفته تا دوماه بعد از وقوع سرما رخ دهد.

رئیس بخش بیماری‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در پایان برای کاهش خسارت بیماریهای خرما، رعایت بهداشت، انجام هرس بعد از برداشت، ضدعفونی محل هرس بلافاصله بعد از تکریب و هرس با یکی از قارچ‌کش‌های مسی، جمع‌آوری و حذف منابع گیاهی آلوده از باغ، تغذیه و آبیاری به موقع را توصیه نمود.

وی گفت: استفاده از پوشش خوشه و تغذیه پایه با کود آلی پوسیده و انجام تغذیه تکمیلی بر اساس آزمون خاک و مشاوره کارشناس تغذیه، میانه‌کاری جهت کاهش دمای باغ و تامین رطوبت نسبی در زمان تبدیل خلال به رطب برای کاهش خسارت عارضه خشکیدگی خوشه خرما بسیار مهم است .

گفتنی است، پیرو بازدیدهای میدانی رئیس بخش بیماری‌های گیاهی موسسه از نخلستان‌های منطقه جنوب شرق استان کرمان و به درخواست مدیریت حفظ نباتات و مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، دوره آموزشی انتقال یافته‌های تحقیقاتی با عنوان “آشنایی با بیماری‌های رایج خرما در منطقه و مدیریت آنها” به‌صورت مجازی از طریق شبکه برکت استودیو کشاورز استان کرمان، ویژه باغ‌داران، کارشناسان حفط نباتات، مروجین و علاقه‌مندان برگزار گردید.

برچسب‌ها: آفات خرمابیماری‌های خرما