به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایانا، رییس پژوهشکده سبزی و صیفی از افتتاح بخش کشتهای گلخانهای در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران خبر داد و گفت: با توجه به سطح بالای گلخانهها در پایتخت که عمدتا نیز به سبزی و صیفی اختصاص دارند، وجود چنین مرکزی برای پیشبرد اهداف لازم بود.
محسن خدادادی با بیان اینکه در گام بعدی در استان اصفهان و جیرفت نیز این بخش ایجاد خواهد شد، افزود: در این بخش تازه تاسیس روی ارقام جدید سبزیهای گلخانهای و ایجاد تنوع گونهای در گلخانهها تحقیق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در کشور قادر به تولید ۱۰ رقم خودگردهافشان خربزه، کاهو، اسفناج، طالبی و… هستیم، خاطرنشان کرد: تا به امروز ظرفیت تولید بذور هیبرید را نداشتهایم، اما با تغییر کاربری بخش سبزی و صیفی به پژوهشکده سبزی و صیفی، تولید این بذور در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رییس پژوهشکده سبزی و صیفی ادامه داد: با حمایت و پشتیبانی مسئولان و تأمین بودجه خواهیم توانست با تکمیل زنجیره دانش فنی، آموزش محققان و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا تا چهار سال آینده شاهد تولید بذور هیبرید در کشور باشیم.
آغاز تحقیقات روی قارچ خوراکی برای نخستینبار در کشور
خدادادی از آغاز تحقیقات روی قارچ برای نخستینبار در کشور و در پژوهشکده سبزی و صیفی خبر داد و تصریح کرد: با هماهنگی انجمن تولیدکنندگان قارچ و معاونت باغبانی در صدد هستیم مشکلات اصلی تولیدکنندگان که میتوان به ورود خاک پوششی از خارج کشور و شیوع بیماری مایکوگن در قارچها اشاره کرد را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه در حال ساماندهی و گسترش و تجهیز پژوهشکده هستیم، نبود نیرو، ساختمان مستقل و آزمایشگاه تخصصی را از مشکلات حال حاضر پژوهشکده عنوان کرد.
خدادادی در پایان یادآور شد: هدف ما بنای آزمایشگاههایی است که بتوانند در بخش سبزی و صیفی برای سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت مرجع باشند و در زمان بروز بحرانها یا گسترش شایعهها بتوانند آلودگی نمونهها را بدون خطا تشخیص دهند./
لینک کوتاه: http://goo.gl/n0xEB6