مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج در ۳۵۰۰ هکتار از شالیزارهای صومعه سرا
مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج در ۳۵۰۰ هکتار از شالیزارهای صومعه سرا

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا گفت: کاهش هزینه‌های تولید، عدم استفاده از سموم کشاورزی و داشتن محصولات سالم از مزایای مبارزه بیولوژیک با آفات با استفاده از زنبور تریکوگراما است. به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایسنا مهندس احمد پادیاب با بیان این‌که دنیای امروز در ارتباط با کشاورزی پایدار و تولید محصولات […]

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا گفت: کاهش هزینه‌های تولید، عدم استفاده از سموم کشاورزی و داشتن محصولات سالم از مزایای مبارزه بیولوژیک با آفات با استفاده از زنبور تریکوگراما است.

به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از ایسنا مهندس احمد پادیاب با بیان این‌که دنیای امروز در ارتباط با کشاورزی پایدار و تولید محصولات سالم است اظهار کرد: یکی از اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی صومعه‌سرا مبارزه بیولوژیک با آفات است به گونه‌ای که در سال جاری حدود ۳۵۰۰ هکتار از اراضی شالی‌کاری شهرستان تحت پوشش مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکوگراما علیه آفت ساقه‌خوار برنج قرار گرفته است.

وی با بیان این‌که مرحله نخست مبارزه بیولوژیک با آفات در سطح روستاهای شهرستان به مرحله اجرا درآمده است افزود: وجود انسکتاریوم تولید زنبور تریکوگراما در دو روستای کوده و راسته‌کنار نقش کارسازی در جهت توسعه مبارزه بیولوژیک در سطح شهرستان در آینده خواهد داشت.

پادیاب با اشاره به این‌ که به ازای هر یک هکتار ۱۰۰ تریکو کارت به فاصله ۱۰ متری از یکدیگر روی ساقه‌های برنج نصب می‌شود، خاطرنشان کرد: شعاع پرواز زنبور تریکوگراما ۵ متر است.

وی گفت: زنبور تریکوگراما با پیدا کردن تخم آفت ساقه‌خوار برنج بر روی آن تخم می‌گذارد، لارو زنبور تریکوگراما تخم ساقه‌خوار برنج را پارازیت می‌کند و باعث کاهش جمعیت ساقه‌خوار برنج و افزایش جمعیت خود در داخل مزرعه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا یکی از مزیت‌های این روش را اثرات مثبت آن بر محیط زیست دانست و خاطرنشان کرد: کاهش هزینه‌های تولید، عدم استفاده از سموم کشاورزی و داشتن محصولات سالم از مزایای استفاده از این روش است.

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/tbFHMl