به گفته مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در حال حاضر برنجهای استان مازندران عاری از باقیمانده سموم و فلزات سنگین است.
حسین مکرمی در این باره گفت: وجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی در اثر ورود پساب آلوده صنعتی به مزرعه و کودهای نابجا بوجود میآید که خوشبختانه در استان مازندران جز در یک محل که شائبه ورود پساب صنعتی است و مدام محصولات آن آزمایش میشود در دیگر نقاط استان مشکل پساب صنعتی نداریم.
وی افزود: اگر سموم بجا و بهوقت مصرف شوند در یک دوره زمانی مشخص اثر آن از روی محصولات محو میشود و هیچگونه مشکلی برای مصرفکننده نخواهد داشت.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه این معاونت قطب است، تصریح کرد: هر هفته نمونههایی از ۱۲ محصول همچون برنج، هندوانه، خربزه، طالبی، سبزی خوردنی، پرتقال، خیار و سایر محصولات از معاونت غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سمنان، گیلان، گلستان، بابل و شاهرود در بازار عرضه خریداری و برای آزمایشات سموم و فلزات سنگین به آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران ارسال میشود.
وی با بیان اینکه مازندران در حوزه آزمایشات باقیمانده سموم پیشرو است، افزود: در این راستا موضوع ساماندهی برنج استان و شناسنامهدار شدن آن از موارد ضروری است که با ارائه مشوقهای درنظرگرفتهشده در حال انجام است.
مکرمی ارائه لیست افراد دارای مجوز و پروانه بهرهبرداری به صدا و سیما جهت تبلیغات، معرفی برای ارائه وام سرمایه در گردش از مشوقهای ساماندهی برنج و پرتقال عنوان و اظهار کرد: همه سورتینگدارانی که از واکس مجاز استفاده کنند برای آنها پروانه بهره بهداشتی صادر شده و ضمن کددار شدن میتوانند از مشوقهای مربوطه نیز بهرهمند شوند.
وی مخلوط کردن برنجهای بومی و خارجی را از اقدامات ناشایست دانست و افزود: بهترین راهکار برای جلوگیری از این نوع اقدامات شناسنامهدارکردن محصولات است تا به درستی قابل ردیابی باشند.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر برنجهای استان عاری از باقیمانده سموم و فلزات سنگین است، افزود: در ساماندهی برنج، نوع آن روی بستهبندی باید نوشته شود و با آزمایش رندومی این بستهها به راحتی تولیدکننده خاطی شناسایی و به دستگاههای تعزیراتی معرفی میشود.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/g90bGp





