بیماری زنگ جارویی زرشک در استان خراسان جنوبی
بیماری زنگ جارویی زرشک در استان خراسان جنوبی

ایران اولین تولید کننده زرشک در جهان می باشد که در این میان استان خراسان جنوبی با ۱۴۶۵۷ هکتار باغ زرشک، ۹۸% زرشک تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است. به گزارش مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیماری زنگ جارویی زرشک از سال ۱۳۸۵ در روستاهای خوان و نوقند شهرستان درمیان […]

ایران اولین تولید کننده زرشک در جهان می باشد که در این میان استان خراسان جنوبی با ۱۴۶۵۷ هکتار باغ زرشک، ۹۸% زرشک تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیماری زنگ جارویی زرشک از سال ۱۳۸۵ در روستاهای خوان و نوقند شهرستان درمیان توسط اعضای شبکه مراقبت و پیش آگاهی باغات استان گزارش شد و درحال حاضر ۶۷۸ هکتار باغ های شهرستان های درمیان، بیرجند و زیرکوه آلوده به بیماری می باشند.

خشکسالی ۱۷ ساله و افزایش ناگهانی رطوبت بین درختان بر اثر بارندگی‌های کوتاه‌مدت، بر میزان قدرت پیشروی این بیماری افزوده است به طوری که با تداوم خشکسالی در این استان، درختان به مرور زمان ضعیف شده و قدرت خود را از دست می‌دهند و زمینه شیوع انواع آفات و بیماری‌های درختان فراهم می‌شود.

علائم بیماری شامل ظهور لکه های زرد یا نارنجی رنگ روی سطح برگ، ساقه های جوان و میوه ها در ابتدای شروع بیماری بوده و سپس با پیشرفت بیماری علائم جارویی شدن در درختان ظاهر می گردد.

در راستای کنترل بیماری اقداماتی نظیر: پایش مستمر باغات زرشک در تمام نقاط استان، برگزاری کمیته فنی حفظ نباتات، تهیه و ارسال دستورالعمل راهکارهای کنترل بیماری، برگزاری کلاسها، کارگاههای آموزشی و ویدئو کنفرانس ها و استفاده از نیروهای بسیج سازندگی صورت گرفته است.

همچنین عملیات مبارزه شامل ۲۰۸ هکتار مکانیکی (هرس) و ۳۸۴ هکتار شیمیایی در باغات زرشک استان انجام شده است. به همین منظور نیز طرح کنترل بیماری زنگ جارویی زرشک تدوین و جهت تامین اعتبار به دبیرخانه کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات کشاورزی استان ارائه گردیده است.

 

زنگ زرشک

 

زنگ زرشک

زنگ زرشک

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/OCsgvI