افزایش عرضه قارچ تولیدکنندگان را به ورطه نابودی کشاند
افزایش عرضه قارچ تولیدکنندگان را به ورطه نابودی کشاند

محمد حسن افشار رئیس انجمن تولیدکنندگان قارچ در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت تولید قارچ اظهار داشت: راندمان تولید به سبب افزایش شرایط اقلیمی در کشور برای تولید قارچ مطلوب بوده زیرا این امر موجب شده واحدهایی که مجهز به سیستم سرمایش و گرمایش مناسبی نیستند اقدام به خرید کامپوست […]

محمد حسن افشار رئیس انجمن تولیدکنندگان قارچ در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت تولید قارچ اظهار داشت: راندمان تولید به سبب افزایش شرایط اقلیمی در کشور برای تولید قارچ مطلوب بوده زیرا این امر موجب شده واحدهایی که مجهز به سیستم سرمایش و گرمایش مناسبی نیستند اقدام به خرید کامپوست کنند و حال لازم به ذکر است که روزانه بالای ۴۰۰ تن قارچ در کشور تولید می‌شود.
وی افزود: افزایش عرضه بیش از تقاضا موجب بحران و تعطیلی بسیاری  از واحدهای تولیدی شده و از طرفی بخشی از مازاد عرضه جذب صنایع تبدیلی بازار داخل و بخشی از آن به کشورهای عراق و همسایه صادر می‌شود اما به دنبال شرایط پیش آمده اتحادیه اروپا و ترکیه و روسیه به دنبال راهکارهایی هستیم تا بتوانیم بخشی از بازار روسیه را به خود اختصاص دهیم.
وی با اشاره به وضعیت قیمت‌ها بیان کرد: در حال حاضر قیمت قارچ دچار نوساناتی بوده به طوری که قیمت قارچ فله درجه یک حدود ۵ الی ۶ هزار تومان، درجه ۲، سه الی ۴ هزار و ۵۰۰ بوده است اما نباید فراموش کنیم که تنها ۶۰ الی ۷۰ درصد محصول واحدهای تولید قارچ درجه یک و مابقی درجه ۲ و ۳ است و به همین خاطر متوسط دریافتی فروش هر کیلو قارچ برای تولید کنندگان ۴ هزار و ۵۰۰ تومان است.

رئیس انجمن تولید کنندگان تصریح کرد: بزرگ‌ترین مشکل واحدهای تولیدی گردش نقدینگی است و از طرفی به سبب اینکه اکثر تولید کنندگان بدهی‌های بانکی دارند و بانک‌ها حاضر نیستند که به آنها تسهیلات مجدد دهند با ظرفیت ناقص واحدهای تولیدی خود مشغول به کار هستند و حال چنین شرایطی تنها موجب افزایش هزینه تولید کنندگان می‌شود.