سمپاشی نخلستان‌های سیستان و بلوچستان علیه سوسک سرخرطومی
سمپاشی نخلستان‌های سیستان و بلوچستان علیه سوسک سرخرطومی
۳۵ هزار و ۸۱۶ هکتار از نخلستان‌های خرمای سیستان و بلوچستان امسال علیه سوسک سرخرطومی سمپاشی شد.

۳۵ هزار و ۸۱۶ هکتار از نخلستان‌های خرمای سیستان و بلوچستان امسال علیه سوسک سرخرطومی سمپاشی شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور کنترل آفت سوسک سرخرطومی خرما از ابتدای امسال تاکنون کار ردیابی این آفت در سطح ۸۲ هزار و ۳۵۲ هکتار در سطح استان انجام شد که از این سطح نخلستان‌های آلوده به سوسک سرخرطومی خرما، ۳۵ هزارو ۸۱۶ هکتار شناسایی و تعداد ۵۳۰۰ اصله نخل خرمای آلوده پانسمان شد.

غلام‌حسین تیموری افزود: آفت خطرناک سوسک سرخرطومی خرما حدود ۳۰ سال پیش از کشور پاکستان وارد استان شد این آفت از طریق زخم‌های ایجادشده روی تنه درخت وارد نخل می‌شود و به‌تدریج با تغذیه از مغز درخت باعث مرگ نخل می‌شود.

وی قرنطینه را موثرترین شیوه مبارزه برشمرد و افزود: جلوگیری از جابجایی و انتقال پاجوش، تنه‌جوش و سایر اندام گیاه راه‌های کنترل اولیه است.

تیموری عمده خسارت سوسک سرخرطومی به باغات را در مرحله لارو یا همان نوازد کرمی‌شکل عنوان کرد.

وی گفت: هرس اصولی در ماه‌های سرد سال یکی از روش‌های موثر در جلوگیری از آلودگی درختان بوده و در صورت مشاهده آفت باید نخل آلوده را با گاز فسفید آلومینیوم و پیچیدن پلاستیک دور تنه نسبت به تیمار و ضدعفونی آن اقدام کند.