برگزاری چهاردهمین اجلاس کمیته آلاینده های مواد غذایی کدکس
برگزاری چهاردهمین اجلاس کمیته آلاینده های مواد غذایی کدکس

چهاردهمین اجلاس کمیته آلاینده های مواد غذایی کدکس ۱۷-۱۳ اردیبهشت ماه سال‌جاری (۷-۳ می ۲۰۲۱) بصورت مجازی برگزار گردید. به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، در این اجلاس درباره موارد متعـددی از جمله تعیین حد مجاز آلاینده هایی مانند آفلاتوکسین در غلات، کادمیوم و سرب در شکلات و کاکائو، متیل جیوه […]

چهاردهمین اجلاس کمیته آلاینده های مواد غذایی کدکس ۱۷-۱۳ اردیبهشت ماه سال‌جاری (۷-۳ می ۲۰۲۱) بصورت مجازی برگزار گردید.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، در این اجلاس درباره موارد متعـددی از جمله تعیین حد مجاز آلاینده هایی مانند آفلاتوکسین در غلات، کادمیوم و سرب در شکلات و کاکائو، متیل جیوه در آبزیان، رادیواکتیویته در مواد غذایی بویژه آب شـرب بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

یکی از مهمترین مباحث مطرح شده حد مجاز برای آفلاتوکسین کل موجود در غلات و محصولات حاوی غلات خاص از جمله غـذاهای نوزادان و کودکان خردسال بود و با توجه به کافی نبودن اطلاعات، از جمله متکی بودن حد مجاز پیشـنهاد شده به داده های فقط چند کشور و عدم پوشش مناسب جغرافیایی، عدم در نظر گرفتن پارامتر هایی ماننـد تغییرات آب و هوایی در سالهای مختلف، تصـمیم گیری در مورد تعیین حـد مجاز آفلاتوکسین کل پس از رفع ابهامات، به اجلاس سال آینده با ریاست کشور برزیل موکول گردید.

همچنین براساس بررسی های کمیته مشترک کارشناسان فائو و سازمان بهداشت جهانی در زمینه افزودنی های مواد غذایی (Joint WHO/FAO Expert Committee on Food additives; JECFA) و توضـیحات نماینـده اتحـادیه اروپـا ریسـک وجـود آلاینده هـایی نظیر تریکوتسن ها T2Toxin, H2Toxin) ) (مایکوتوکسین ها یا سموم قارچی) در غلات، تروپان آلکالوئیـدها و بیوتوکسـین های دریایی با توجه به گزارشات متعـددی از تاثیرات مخربشان بر سلامت انسان در لیست اولویت قرار گرفتند.

گفتنی است، در این اجلاس دکتر روح االله کرمی اسبو عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به عنوان سخنگوی تیم ایران شرکت نمود.