لزوم مبارزه با شته در باغات جوان مرکبات
لزوم مبارزه با شته در باغات جوان مرکبات

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان به مبارزه با آفت شته در باغات جوان زیر پنج سال و باغاتی که مبارزه زمستانه در آنها صورت نگرفته تاکید کرد. به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان گیلان، محمدابراهیم محمدی با اشاره به مساعد شدن شرایط محیطی برای فعالیت و افزایش جمعیت شته‌ها روی جوانه‌های نورسته […]

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان به مبارزه با آفت شته در باغات جوان زیر پنج سال و باغاتی که مبارزه زمستانه در آنها صورت نگرفته تاکید کرد.

به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان گیلان، محمدابراهیم محمدی با اشاره به مساعد شدن شرایط محیطی برای فعالیت و افزایش جمعیت شته‌ها روی جوانه‌های نورسته مرکبات، اظهار کرد: شته‌ها حشرات کوچکی هستند که با تغذیه از شیره گیاهی، سبب پیچیدگی برگ و سرشاخه، ترشح عسلک و دوده‌ای شدن برگ، سرشاخه و میوه، ضعف عمومی درخت، ریزش شکوفه‌ها و میوه های تازه تشکیل شده می‌شوند و ناقل بیماری‌های ویروسی مانند تریستیزای مرکبات هستند.

وی با تاکید بر مبارزه با آفت شته در باغات جوان زیر پنج سال و باغ‌هایی که مبارزه زمستانه در آنها صورت نگرفته اظهار کرد: در بسیاری از باغات، تراکم پائین شته‌ها توسط حشرات مفید مانند کفشدوزک‌ها، زنبورها، مگس‌های مفید و بالتوری‌ها کنترل شده و ضرورتی به مبارزه شیمیایی در این گونه باغات نیست.

محمدی افزود: در صورت مشاهده تراکم بالای شته‌ها در باغات با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی و اخذ نسخه گیاهپزشکی، مبارزه شیمیایی با یکی از شته کش ‌ها مانند پریمور به میزان ۰.۷ در هزار و یا کنفیدور جهت مینوز ۰.۵ در هزار توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به حساسیت شکوفه‌های مرکبات از مصرف روغن امولسیون شونده (روغن ولک) همراه با شته کش‌های توصیه شده، خودداری و سمپاشی به صورت مه پاش با فشار کم انجام شود تا موجب ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده، نشود.

محمدی بیان کرد: برای حفظ و حمایت از حشرات مفید از مصرف سموم توصیه نشده خودداری و سعی شود سمپاشی در ساعات اولیه صبح و یا هنگام عصر انجام شود تا از صدمه به حشرات مفید و گرده افشان جلوگیری شود.

وی به باغدان توصیه کرد: برای جلوگیری از خطرات احتمالی سموم روی زنبور عسل، قبل از اقدام به مبارزه علیه شته‌ها به زنبورداران منطقه اطلاع داده شود.