سه شنبه, ۰۵ مهر ۱۴۰۱
»   علمی  »   كنترل بید سیب زمینی با استفاده از نماتد بیمارگر حشرات
18 آبان 1400 , ساعت 13:07

کنترل بید سیب زمینی با استفاده از نماتد بیمارگر حشرات

پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور مبادرت به ارایه روش کنترل بیولوژیک با استفاده از نماتد بیمارگرحشرات برای کنترل آفت مخرب بید سیب زمینی نمودند.

پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور مبادرت به ارایه روش کنترل بیولوژیک با استفاده از نماتد بیمارگرحشرات برای کنترل آفت مخرب بید سیب زمینی نمودند.

بید سیب ‌زمینی Phthorimaea operulella  پس از ویروس‌های گیاهی، به‌عنوان عمده ‌ترین عامل خسارت زا در سیب‌زمینی در جهان شناخته شده است. این حشره مهمترین عامل خسارت در سیب‌زمینی در انبارها تحت شرایط گرم و خشک تابستان می‌باشد.

کشاورزان برای کنترل این آفت به‌صورت گسترده و به ‌دفعات از حشره ‌کش‌هایی با دامنه تأثیر وسیع استفاده می‌نمایند. کاربرد این گونه حشره‌کش‌ها علاوه‌ برخطرات زیست محیطی و هزینه‌بر بودن، باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان و طغیان آفات ثانویه‌ ای ازقبیل سفیدبالک‌ها، تریپس‌ها، شته‌ها و کنه‌ها در مزرعه می‌شوند که به‌نوبه‌ خود، کاربرد بیشتر حشره‌کش‌ها را اجتناب‌ناپذیر می‌نماید.

نتایج تحقیقات پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور نشان می دهد که نماتد بیمارگر حشرات (Steinernema carpocapsae)  با غلظت ۱۰۵ × ۵ نماتد در متر مربع در انبار با درصد کارایی ۷۲-۶۹ درصد می تواند در کنترل تلفیقی بید سیب زمینی استفاده شود مضاف بر اینکه عاملی دوست دار طبیعت بوده و فاقد مضرات حشره‌کش‌های شیمیایی است.

در انجام این پژوهش مهران غزوی، عزیز شیخی و لاله ابراهیمی اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور شرکت داشته اند.

.

مطالب مرتبط

با تلاش متخصصان سازمان انرژی اتمی، نخستین سامانه پرتودهی قابل‌حمل غلات، حبوبات و خشکبار در مجتمع پرتو فرآیند شمال‌غرب کشور در شهر بناب آذربایجان شرقی رونمایی شد. در آیین رونمایی ...
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه در کشور ما برای دفاع از امنیت غذایی و مبارزه با تهدیدات آگروتروریسم باید به حفاظت از محصولات کشاورزی در برابر آفات انباری ...
بر اساس گزارش‌های علمی بیش از ۱۱۱ گونه از سخت بال پوشان، ۱۱ گونه شب پره و ۹۹۳ گونه کنه به محصولات کشاورزی در شرایط انبار خسارت می‌زنند. از کل ...
پژوهشگران کشورمان با استفاده از پلاسما دستگاهی برای آفت‌زدایی محصولات کشاورزی در زمان انبارداری تولید کردند که بدون نفوذ پلاسما به داخل مواد غذایی، محصولات کشاورزی را در مدت 6 ماه سالم نگهداری می‌کند. دکتر حامد ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها