به منظور افزایش ضریب سلامت و کاهش سموم، از روشهای غیر شیمیایی و بیولوژیک برای کشاورزی در خوزستان استفاده می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت : مقرر شده است ۸ انسکتاریوم علاوه بر پرورش زنبور براکون به پرورش زنبور تلنموس بپردازند و آن را به بهره برداران عرضه کنند.
محسن حسنی با اشاره به بازدید از مرکز توسعه، تحقیق و پرورش حشرات مفید مرکز فناوری نیشکر فارابی به مناسبت هفته پدافند غیر عامل افزود : یکی از مهمترین اقداماتی که در راستای پدافند غیرعامل صورت گرفته است کاهش مصرف سموم، سلامت جامعه و به تبع آن کاهش مصرف دارو است.
حسنی گفت : سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در سطحی حدود ۶هزار هکتار مبارزه بیولوژیک صورت گرفت که در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ این سطح به حدود ۱۰ هزار هکتار رسید که ۴ هزار هکتار آن خارج از کمکهای یارانهای دولت میباشد.
وی تصریح کرد : همچنین در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، ۲۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی در سطح استان صورت گرفت که این میزان در سال زراعی گذشته به ۲۶ هزار هکتار رسید.
حسنی اضافه کرد: شرایط کشت تابستانه و بهاره باعث طغیان برخی آفات ازجمله کرم ساقه خوار ذرت در ۵ سال اخیر شد و با توجه به اینکه این آفت، آفت مشترک نیشکر هم هست مرکز تحقیقات و فناوری نیشکر از سال ۷۶ مبارزه بیولوژیک با این آفت را آغاز کرده و در این مدت روش مبارزه را به صورت بهینه و کاربردی انجام داده است.
وی گفت : بر اساس مذاکراتی که با این مرکز صورت گرفته قرار شد این روش را به بخش خصوصی پرورش حشرات مفید (انسکتاریوم) آموزش دهند و این روش در اختیار سازمان قرار گیرد تا در کشتهای تابستانه و بهاره ذرت مورد استفاده قرار گیرد.
حسنی اظهار داشت: مقرر شده است ۸ انسکتاریوم علاوه بر پرورش زنبور براکون به پرورش زنبور تلنموس بپردازند و آن را به بهره برداران عرضه کنند که این اقدام باعث کاهش سموم، افزایش ضریب سلامت و امنیت غذایی جامعه خواهد شد.