شنبه, ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
»   اخبار, اخبار ایران, استان ها, قم  »   تولید گیلاس و صیفی به صورت ارگانیک در قم
۶ تیر ۱۳۹۵ , ساعت ۱۱:۲۶

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم

تولید گیلاس و صیفی به صورت ارگانیک در قم

محصولاتی مانند صیفی و گیلاس و بخشی از گندم و جو به‌صورت ارگانیک در قم تولید می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: تولید و استفاده از ورمی کمپوست در دستور کار این سازمان قرار دارد و محصولاتی مانند صیفی و گیلاس و بخشی از گندم و جو به‌صورت ارگانیک در قم تولید می‌شود.

به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از تسنیم، محمدرضا طلایی با اشاره به اهمیت استفاده از کودهای آلی در کشاورزی استان اظهار داشت: تولید کود ورمی کمپوست و کودهای بیولوژیکی در دستور کار این سازمان قرار دارد ولی باید ضوابط پزشکی و دامپزشکی آن به‌طور کامل رعایت شود.

وی به واردات کودهای شیمیایی در کشور اشاره کرد و افزود: عمده کودهای شیمیایی به‌جز کود سفید که در استان تولید می‌شود وارداتی است چرا که برای اینکه بخواهیم تولید بالایی داشته باشیم نیاز به استفاده از کودهای شیمیایی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: در طرح IPM یا مدرسه در مزرعه هرسال ۵ هکتار زمین با نظارت کارشناسان بخش خصوصی سازمان نظام‌مهندسی، کارشناسان جهاد کشاورزی و با همکاری کشاورزان زیر کشت طرح‌های اورگانیک قرار می‌گیرد.

وی بابیان اینکه مزارعی که در طرح IPM قرار می‌گیرند در آن‌ها هیچ‌گونه کود و سموم غیرمجاز شیمیایی مصرف نمی‌شود، خاطرنشان کرد: در قم محصولاتی مانند صیفی‌جات، باغات گیلاس، اراضی زراعی گندم و جو تا حدودی در آن‌ها از کودهای آلی استفاده می‌شود و محصول یونجه هم در برنامه کاری این سازمان قرار دارد.

طلایی یکی از اقدامات این سازمان را کاهش سطح زیر کشت محصولات و اراضی کم بازده و بدون سودآوری دانست و گفت: برخی از محصولات مصرف آب فراوان و کمترین توجیه را داشتند که جایگزین آن‌ها مزارع دارویی ۵۰ هکتار، گل محمدی با ۱۰۰ هکتار و پسته با ۱۵۰۰ هکتار شده است.

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/a5lPsb

خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط

کتاب "کشاورزی ارگانیک با محوریت آفت­کش‌ها و کودهای سازگار با محیط زیست" نوشته دکتر اسماعیل علیزاده استادیار بخش گیاه‌پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان‌غربی در 285 صفحه خرداد ...
در نیجریه طرحی در جهت حمایت از محیط زیست و کشاورزی ارگانیک در حال اجراست. در قالب این طرح استفاده از آفت کش طبیعی که از عصاره برگ درخت چریش تهیه می شود ...
موسسه تحقیقات غذا و کشاورزی در آمریکا (FFAR) به همراهی مجموعه ای از موسسات تحقیقاتی دیگر و شرکتهای معتبر تولید کننده بذر مبلغ 5 میلیون دلار در اختیار دانشمندان دانشگاه دیویس کالیفرنیا قرار ...
توجه: دیدگاههای مطرح شده در این گفتگو الزاما دیدگاههای "گیاه پزشکی ایران" نیست و صرفا جهت اطلاع رسانی منتشر می شود . کرمی، رئیس موسسه بنیاد ملی ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها