جمعه, ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
»   اخبار, اخبار ایران, ایران  »   شستن بهترین راه برای کاهش آفت‌کش‌ها بر روی محصولات کشاورزی
۲۶ تیر ۱۳۹۵ , ساعت ۱۸:۳۵

استاد سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:

شستن بهترین راه برای کاهش آفت‌کش‌ها بر روی محصولات کشاورزی

استاد سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: روش‌های مختلفی برای کاهش آفت‌کش‌ها بر روی محصولات کشاورزی وجود دارد اما بهترین راه شستن آن است.

استاد سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: روش‌های مختلفی برای کاهش آفت‌کش‌ها بر روی محصولات کشاورزی وجود دارد اما بهترین راه شستن آن است.

به گزارش ایرنا، محمود قاضی خوانساری در نشست تخصصی “مواد سرطان‌زای پیرامون ما” افزود: در دنیا تعداد آفت‌کش‌ها بیش از ۵۰۰ ترکیب است که با متابولیت‌ها در مجموع هزار و ۴۰۰ ترکیب می‌شوند.

وی اظهار کرد: در ایران از ۲۴۲ سموم شیمیایی یعنی سالانه ۲۵ هزار تن مصرف می‌شود که بیش‌ترین حجم استفاده از این سموم در کشور مربوط به آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها است که انواع مختلف دارد این در حالی است که سرطان‌زا بودن آنها ثابت شده است.

وی تاکید کرد: باقی‌مانده آفت‌کش‌ها بر روی مواد غذایی می‌تواند سمیت حاد ایجاد کند بنابر این استفاده صحیح از آنها بسیار حایز اهمیت است.

وی با بیان این که عوامل محیطی، سبک زندگی، شغل و حتی مصرف داروها می‌تواند موجب بروز سرطان‌های مختلف شود، گفت: مثلا در اردبیل سرطان معده و در گنبد و گرگان سرطان مری شایع است که به دنبال بررسی علت آن هستند البته زمان‌بر است.

قاضی خوانساری ادامه داد: در تحقیقاتی که ۵۰ سال گذشته انجام شد ارتباط مستقیمی بین حشره‌کش‌ها و سرطان پوست و ریه مشاهده کردند که برای جلوگیری از بروز انواع سرطان‌ها باید نظارت کاملی بر روی نحوه استفاده و نوع سموم شیمیایی اعمال شود که فقط با همکاری تمام نهادهای مرتبط امکان‌پذیر است.

وی افزود: بعد از نظارت وارد مرحله کنترل می‌شویم که نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی دارد، بعد از کنترل به مرحله سنجش و پایش می‌رسیم که اکنون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت در جامعه ۱۰۰ ماده شیمیایی را پایش و اندازه‌گیری می‌کند در حالی که بیش از ۲۰۰ ماده شیمیایی داریم بنابراین باید پایش‌ها گسترش یابد.

نشست تخصصی “مواد سرطان‌زای پیرامون ما” با هدف ارتقای دانش عمومی و تخصصی مخاطبان درباره آلاینده‌های زیست محیطی و عادات و رفتارهای زیستی که موجب افزایش ریسک بروز سرطان می‌شوند، توسط انجمن علمی مواد جهش‌زای زیست محیطی ایران و با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

بررسی اپیدمیولوژی سرطان در ایران و ارتباط آن با مواجهه با عوامل مختلف از جمله محصولات دستکاری شده ژنتیکی، آلاینده‌های سرطان‌زای هوا، عوامل مختل‌کننده سیستم اندوکراین، آفت‌کش‌ها، فلزات سنگین، تلفن همراه و امواج الکترومغناطیس، آلاینده‌های نوین آب، آلاینده‌های مواد غذایی و نقش عوامل ژنتیکی در بروز سرطان و همچنین سنجش و پایش آلاینده‌های سرطان‌زای محیط زیستی از مهم‌ترین محورهای این همایش است.

 

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/fI9Y5C

خبرگزاری ایرنا

مطالب مرتبط

مدیر کل استاندارد استان اردبیل از موافقت با صدور 5 فقره پروانه حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی در سطح استان خبر داد. مدیر کل استاندارد استان اردبیل از ...
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: بیش از ۹۰ درصد مزارع گوجه فرنگی در استان قزوین از روش‌های کنترل بیولوژیک (بازداری زیستی) برای مبارزه با آفات بهره می‌برند....
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات روش های از بین بردن باقیمانده سموم در مواد غذایی را تشریح کرد؛ مسعود لطیفیان گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده به ازای هر ...
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور مهترین چالش‌های مرتبط با استفاده از آفت کش‌ها و باقیمانده سموم در کشور را کمبود منابع مالی لازم در جهاد کشاورزی جهت کنترل باقیمانده سموم و ...

پاسخ دهید

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها