کرم غلاف خوار آفت مهم خسارت زا در محصول سویا
کرم غلاف خوار آفت مهم خسارت زا در محصول سویا
توصیه می شود كشاورزان با بازديدهای مستمر و دريافت مشاوره از كارشناسان جهاد كشاورزی مراقبت های لازم را از مزارع خود بعمل آورند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه، کرم غلاف خوار را بعنوان یکی از آفت های مهم خسارت زا در محصول سویا عنوان کرد.

به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir)، رضا پورفلاح با بیان اینکه کرم غلاف خوار سویا یکی از آفات مهم این محصول است که لاروهای آن با تغدیه از برگ و غلاف سویا به این محصول خسارت وارد می کنند، گفت: این آفت پلی فاژ است و انتشار جهانی دارد و علی رغم اینکه دارای چندین میزبان است، در ســویا اهمیــت آن از مرحلــه رویشــی تــا مرحلــه غلافبندی بسیارمهم است.

پورفلاح ادامه داد: خسارت این آفت در شمال ایران در سال های عادی تا ۱۰ درصد و در سال های طغیانی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد محصول گزارش شد.

مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه با اشاره به اینکه احتمال بروز خسارت کرم غلاف خوار در مزارع این شهرستان وجود دارد، افزود: توصیه می شود کشاورزان با بازدیدهای مستمر و دریافت مشاوره از کارشناسان جهاد کشاورزی مراقبت های لازم را از مزارع خود بعمل آورند.

وی با بیان اینکه کشاورزان در صورت مشاهده ۳۰ عدد لارو یا کرم در یک مترمربع مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور براکون را انجام دهند، تاکید کرد: میزان زنبور مورد نیاز برای هر هکتار هزار زنبور است که از طریق جهاد کشاورزی تهیه و توزیع می شود.

پورفلاح شخم عمیق بلافاصله بعد از برداشت محصول و یخ آب زمستانه را به عنوان عوامل کنترل این آفت در سال های آتی یاد کرد و افزود: در صورتی که سویا وارد مرحلۀ گلدهی شود و یا جمعیت آفت طغیانی باشد می توان از روش شیمیایی با استفاده از سموم توصیه شده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی استفاده کرد.

لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/Xy9RxE

  • منبع خبر : سازمان جهاد کشاورزی مازندران