همکاری دل‌مونته با دانشگاه استرالیایی در زمینه تحقیقات بیماریهای موز
همکاری دل‌مونته با دانشگاه استرالیایی در زمینه تحقیقات بیماریهای موز
شرکت آمریکایی Del Monte که از بزرگترین تولیدکنندگان و پخش‌کنندگان مواد غذایی و میوه موز در سرتاسر جهان است اعلام کرده که در زمینه تحقیقات بر روی بیماریهای موز با دانشگاه تکنولوژی کوئینزلند در بریزبین استرالیا همکاری می‌کند.

شرکت آمریکایی Del Monte که از بزرگترین تولیدکنندگان و پخش‌کنندگان مواد غذایی و میوه موز در سرتاسر جهان است اعلام کرده که در زمینه تحقیقات بر روی بیماریهای موز با دانشگاه تکنولوژی کوئینزلند در بریزبین استرالیا همکاری می‌کند.

به گزارش خبر گیاه‌پزشکی ایران، هدف از این تحققیات تمرکز بر روی بکارگیری پیشرفت‌های علمی در جهت تولید و کشت موزهای مقاوم به قارچ فوزاریوم TR4 که عامل بیماری موسوم به بیماری پاناما در محصول موز است خواهد بود.

قارچ فوزاریوم TR4 قارچی خاکزی و عامل پژمردگی و مرگ درختان موز است. این قارچ که برای مدت چندین دهه تهدیدی برای کشت موز در مناطق مختلف جهان بوده در طی دهه اخیر با سرعت پیشرفت بالا در حال انتشار در موزستان‌های مهم جهان است و به عامل محدودکننده جدی برای رقم موز کاوندیش که رقم تجاری اصلی در موزستان‌های جهان است تبدیل شده است.

سرمایه‌گذاری و حمایت مالی دل مونته از این تحقیقات در راستای اهداف این شرکت در جهت سهیم بودن در پایداری درازمدت صنعت موز و حل کردن مشکلات اصلی و تهدیدکننده این صنعت است.

در دانشگاه تکنولوژی کوئینزلند، پروفسور جیمز دیل که از محققین پیشرو در زمینه بیوتکنولوژی است رهبری تیم تحقیقاتی را برعهده خواهد داشت. زمینه تحقیقاتی وی تحقیق بر میوه‌های گرمسیری و مقاومت به بیماری‌ها با روش‌های سنتی و مولکولی و تولید گیاهان تغییریافته ژنتیکی (تراریخته) است.

تحقیقات پروفسور دیل و همکاران وی با استفاده از فناوری کریسپر CRISPR و ویرایش ژن تاکنون نتایج امیدوارکننده‌ای به دنبال داشته است. این فناوری کاربردهای مهم و موثری در تولید محصولات گیاهی در بیوتکنولوژی دارد.

همکاری دل مونته و دانشگاه کوئینزلند طی چند مرحله در ۵ سال آینده ادامه خواهد داشت تا به نتیجه نهایی که تولید رقم تجاری موز مقاوم به بیماری پاناما است ختم شود.