جمعه, ۱۰ تیر ۱۴۰۱
»   اخبار, ایران  »   توسعه محصولات ارگانیک در حد صفر باقی ماند
15 خرداد 1395 , ساعت 17:35

عضو هیات رییسه انجمن ارگانیک ایران:

توسعه محصولات ارگانیک در حد صفر باقی ماند

عضو هیات رییسه انجمن ارگانیک ایران گفت: طبق برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد سطح زیر کشت محصولات کشاورزی به تولید محصولات ارگانیک اختصاص می یافت اما در عمل توسعه آن در حد صفر باقی ماند.

آزاد عمرانی عضو هیات رییسه انجمن ارگانیک ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه محصولات ارگانیک از محصولات تراریخته سالم تر است، افزود: طبق برنامه پنجم توسعه کشور باید ۲۵ درصد سطح زیر کشت محصولات کشاورزی به تولید محصولات ارگانیک اختصاص می یافت اما در عمل توسعه و ترویج محصولات ارگانیک در حد صفر باقی ماند.

وی با اشاره به اینکه تبلیغات متعددی به منظور توسعه محصولات تراریخته به کار گرفته شده است، بیان کرد: اگر ذره ای از سرمایه گذاری و بودجه ای که صرف یارانه کود و سم شده بود به محصولات ارگانیگ تخصیص می یافت، علاوه بررونق و توسعه کشاورزی، امنیت غذایی را در کشور شاهد خواهیم بودیم ضمن اینکه هزینه های کمر شکن درمانی نیز تقلیل می یافت.

عمرانی تصریح کرد: تا زمانی که دولت در این زمینه سرمایه گذاری نکند و در راستای سیاست های محیط زیستی گام برندارد، شاهد رشد تولیدات ارگانیک نخواهیم بود.

عضو هیات رییسه انجمن ارگانیک ایران اظهار داشت: کشاورزی در بخش محصولات ارگانیک مغفول مانده و بیشتر به سوی محصولات تراریخته حرکت کرده است.

عمرانی ادامه داد: نگرانی هایی در خصوص مخاطرات تولید محصولات تراریخته مطرح است اما موافقان این امر به سبب منفعت اقتصادی و تجاری حاضر به بیان نقاط ضعف و قوت آن نیستندو وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد چرا که این امر موجب تشویش اذهان عمومی شده است.

وی در ادامه یادآور شد: کشاورزی ارگانیک مبتنی بر عملیات صحیح کشاورزی و کاهش استفاده از نهاد های شیمیایی است و بسیاری از افراد که منافعتشان به واردات نهاده ها ، سم و کود شیمیایی گره خورده است حاضر به توسعه و ترویج محصولات ارگانیک نیستند چرا که در این صورت دستیابی به سودهای کلان غیر ممکن خواهد شد.

عضو هیات رییسه انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه تولید محصولات ارگانیک به منظور دست یابی به مواد غذایی سالم است، عنوان کرد: تا ۵۰ سال گذشته کود و سموم شیمیایی در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار نمی گرفت اما این روزها با افزایش سموم و کود شیمیایی علاوه بر آسیب محیط زیست امنیت غذایی افراد به خطر افتاده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه شده ۸۱ درصد از سموم مورد نیاز کشاورزان، در داخل کشور تولید می‌شود اما این میزان مناسب از تولید داخل نیز دارای وابستگی ...
دانشمندان اعلام کردند تقریبا در همه انگور‌ها و پرتقال‌های موجود در فروشگاه‌های انگلیس، ترکیبی از انواع سموم دفع آفات نباتی وجود دارد که بسیاری از آن ها، سرطان زاست. "شبکه ...
براساس تحقیق انجام شده در بریتانیا، میوه ها و سبزیجات حاوی بقایای همزمان چند آفت کش و آلوده به ملغمه ای از چندین آفت کش هستند. در بریتانیا هر سال ...
کتاب "کشاورزی ارگانیک با محوریت آفت­کش‌ها و کودهای سازگار با محیط زیست" نوشته دکتر اسماعیل علیزاده استادیار بخش گیاه‌پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان‌غربی در 285 صفحه خرداد ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها