کارشناس کشاورزی ستاد مبارزه با قاچاق با بیان اینکه حجم اعظم قاچاق از طریق بازارچههای مرزی صورت میگیرد، گفت: یکی از مشکلات قاچاق در بخش کشاورزی، ورود آفات خطرناک و بیماریها است. فاطمه پاسبان در خصوص موضوع قاچاق در بخش کشاورزی و اهمیت مبارزه با آن اظهار کرد: قاچاق محصولات کشاورزی به دلیل نیاز به […]
کارشناس کشاورزی ستاد مبارزه با قاچاق با بیان اینکه حجم اعظم قاچاق از طریق بازارچههای مرزی صورت میگیرد، گفت: یکی از مشکلات قاچاق در بخش کشاورزی، ورود آفات خطرناک و بیماریها است.
فاطمه پاسبان در خصوص موضوع قاچاق در بخش کشاورزی و اهمیت مبارزه با آن اظهار کرد: قاچاق محصولات کشاورزی به دلیل نیاز به فضا و مکان مناسب برای نگهداری معمولا از بازارچههای مرزی و به صورت گسترده وارد کشور میشود.
وی افزود: قاچاق محصولات کشاورزی معمولا به صورت سازمانیافته و در حجم بالایی صورت میگیرد و بهصورت چمدانی یا مسافری قابلیت جابهجایی ندارد که از چشم مسئولان دور بماند.
این کارشناس کشاورزی ستاد مبارزه با قاچاق را درجلوگیری از واردات غیرمجاز محصولات کشاورزی مسئول دانست و گفت: این سازمان با داشتن اطلاعات کامل و اختیارات، وظیفه مبارزه با قاچاق سازمان یافته در بخش کشاورزی را عهدهدار است و طبیعتا باید پاسخگو باشد.
پاسبان تصریح کرد: قاچاق محصولات کشاورزی به خصوص میوههای لوکس به داخل کشور توجه به میوههای داخلی و تقاضا را از سوی مصرف کننده کاهش میدهد و این امر باعث متضرر شدن کشاورز و باعث از بین رفتن زمینه تولید محصولات کشاورزی خواهد شد.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در جهت حمایت از تولید محصول داخلی میتواند ورود برخی محصولات کشاورزی را ممنوع یا تعرفه واردات آن را افزایش دهد تا کشاورز برای فروش محصولات خود دچار مشکل نشود، اما موضوع قاچاق باعث برهم زدن حمایت از تولید داخل میشود و در این میان ضرر اصلی را کشاورز باید متحمل شود.
این کارشناس کشاورزی با اشاره به موضوع قاچاق و آسیبهایی که کشاورز را نشانه قرار میدهد، گفت: با ورود محصولات کشاورزی قاچاق به داخل کشوراگر در زمان برداشت، کشاورز برای فروش محصول خود دچار مشکل شود دیگر انگیزهای برای تولید محصول ندارد که همین امر باعث ضربه به بخش کشاورزی و همچنین محدود شدن تولید میشود و ضربه غیرقابل جبرانی به کشاورز و مصرفکننده وارد میکند.
پاسبان افزود: کشاورز نیز مانند دیگر تولیدکنندگان نیازمند دریافت سود مناسب از فروش محصولات خود است و اگر هر سال شاهد کاهش درآمد خود باشد به فکر تغییر کاربری زمین خود افتاده و انگیزه ادامه کار کشاورزی و کشت محصول را از دست خواهد داد.
وی از دیگر مشکلات مربوط به قاچاق در بخش کشاورزی به ورود آفات خطرناک و بیماریها به داخل کشور اشاره کرد و گفت: قاچاق محصولات کشاورزی در پی ورود بدون نظارت، خطر جدی برای باغ و مزارع کشاورزان است و در برخی موارد ممکن است بعد از چند سال اثرات سو خود را نشان دهد.
این کارشناس کشاورزی با نظر به اینکه قاچاق محصولات کشاورزی خطر جدی در سلامت افراد جامعه ایجاد میکند، گفت: با ورود محصولات کشاورزی قاچاق که هیچ نظارتی بر کیفیت و سلامت آن صورت نمیگیرد خطر جدی سلامت افراد جامعه را تهدید میکند که ممکن است جبران ناپذیر باشد.
لینک کوتاه خبر: http://goo.gl/KI5hdd